Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Дали од здравствени или лични причини, враќањето на работа по долг период на отсуство не е секогаш лесно.
Вина, срам или стресот, враќањето во професионалниот свет понекогаш може да биде лошо живеено.

Значи, за овој момент да се случи во најдобри услови, тука се и некои совети кои ќе ви помогнат да се вратите на вашата работа непречено.

Останете позитивни и ентузијасти:

Важно кога ќе се вратите на работа по долго отсуство е да ја задржите главата со позитивен дух.
Тоа може да биде тешко, но размислете за местото што сте го окупирале пред да заминете.
Исто така е важно да ги покажете вашите колеги и претпоставени дека сте возбудени да се вратите на работа.
Можете да го подготвите вашето враќање со мала белешка испратена од пошта на колегите од канцеларијата, на пример.
Тоа е мал гест што сигурно ќе биде ценет и тоа ќе ве стави во доверба.

Дадете неколку дена релаксација пред вашето враќање:

За ова опоравување да се одржи како што сакате тоа мора да биде совршено опуштено.
Значи, ако можете, одете на одмор деновите пред заздравувањето и ако тоа не е можно, одете по глава, земајте воздух и особено гледајте ги работите на позитивен начин.
Ако не можете да се релаксирате пред Д-ден, не двоумете се да разговарате со вашиот лекар.
Тој може да ве упати на психолог со кого можете да ги искажете своите грижи и прашања.

Подгответе се психолошки:

Како што знаете, за време на вашето отсуство дискусиите за вас се одвиваат добро и може да бидете цел на предрасуди од некои од вашите колеги.
За тоа ќе треба психолошки да се подготвите.
Разберете се со трпеливост и ставете во чевлите со разбирање.

READ  Зошто да не ги искористиме нашите способности?

Подгответе се и физички:

Долгото отсуство понекогаш може да доведе до пониско самопочитување.
Може да се чувствувате како да сте ги изгубиле своите вештини, повеќе да не бидат добри за ништо.
Така да се подигне вашата самодоверба, се грижи за вашиот изглед.
Оди на фризер, купи нови тимови и оди на диета пред да се вратиш на работа.
Нема ништо подобро за вратете осигурување !

Врати се на работа во одлична форма:

Дури и ако седите зад работната маса осум часа на ден, концентрацијата е извор на замор.
По неколку недели, реакцијата се чини неизбежна. Минимизирајте го тоа со справување со ова закрепнување во добра форма.
Продолжете со ритамот со ставање во фиксни часови и спиење во пристоен период.
Ако веќе сте уморни пред да започнете, натрупувањето може да ве притисне.
И пред сè, не занемарувајте ја вашата исхрана, запомнете дека тоа е вашето гориво.