До крајот на овој курс, ќе можете да:

  • погледнете уште еднаш на вашата улица;
  • да биде свесен за неговата сложеност за да стане свесен за неговите предизвици;
  • утврдете ги можните лостови на дејствување;
  • предложете начини за дејствување и прототип на вашите идеи;
  •  натерајте ги другите актери на вашата улица да се придржуваат до пристапот на граѓаните со учество.

Опис

MOOC Утре мојата улица ги поканува учениците да иницира проект за смени им улица. По една недела подигање на свеста за „улицата на утре“ и нејзините предизвици, заедно ќе размислиме како да спроведуваат на конкретни предлози за нашата улица, со тоа што ги натера нејзините актери да се придржуваат и со практикување колективна интелигенција. Овој MOOC, многу живеење и илустрирано, ви нуди дневник, активности бетон и паузи разигран. Наменет е за секој, без предуслови, кој е заинтересиран иднината на неговата улица.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Агилен на работа: Домаќин на продуктивни агилни состаноци