Додека штотуку е воведена нова затворска казна во Франција, IFOCOP ја лансира компактната формула, нова понуда за обука заснована на учење на далечина, проследено со апликација во компанија. Сертификација за RNCP признаена во оптимизирано време, достапна каде и да живеете, и понудена за три курсеви за обука за бизнис: купувач, менаџер на системот QHSE и контролор за управување Објаснувања.

Периодот што го минуваме во моментов е без преседан. Го доведува во прашање нашиот начин на живот, нашите секојдневни навики и нашиот однос кон работата. На IFOCOP, влошувањето на здравствената состојба нè поттикна да реагираме многу брзо и да им понудиме на учениците кои беа лице в лице да ги продолжат своите курсеви за обука на далечина. За ова, се потпревме на „ИФОКОП Искуства“, нашиот центар специјализиран за е-учење, кој ја презеде одговорноста за достапноста на нашата платформа за Систем за управување со учење (ЛМС) за сите групи присутни во центрите. Така, може да се обезбеди непречен педагошки континуитет, кој гарантира одржување на квалитетот на наставата.

« Акултурацијата за учење на далечина се одвиваше со брзо темпо, но исто така овозможи да се открие обемот на понудените нови можности., објаснува Миријам Хасани, менаџер за дигитално учење на IFOCOP. Особено