Дали некогаш сте слушнале за апликации против отпад? Ако тоа не е случај, знајте дека денес, за преземете мерки против отпадот од храна и избегнувајте да ставате тони храна во ѓубре, се појавија апликации против отпад. Меѓу овие апликации, l 'Апликација Phoenix против отпад ? За што се работи ? Како работи оваа апликација? Кој треба да користи Pénix анти-отпад? Ние ви кажуваме сè!

Што е апликацијата против отпад Phoenix?

Отпадот е феномен кој зазема загрижувачки размери во светот. Во Франција, секоја година, ова се 10 милиони тони храна потрошени низ синџирот на исхрана. Бројка која се преведува во изгубени 16 милијарди евра. Соочени со овие алармантни бројки и за борба против отпадот, се појавија апликации, вклучувајќи го и Феникс. Анти-отпадот на Феникс е апликација кој беше дизајниран од многу едноставен концепт и пред се многу добро за економијата и планетата.

Апликацијата беше лансирана од француски стартап против отпад, импакт компанија, создадена во 2014 година, која има за цел да го направи нула отпад од храна пазарен стандард. Со апликацијата Phoenix против отпад, сите се вклучува против отпадот преку мали секојдневни гестови.

Како функционира апликацијата против отпад Phoenix?

Апликација против отпад Phenix е решение да се стави крај на отпадот и да се залага за нула отпад од храна. Под слоганот „Феникс, анти-отпад што се чувствува добро“, водечката апликација против отпад во Европа работи со прилично едноставен принцип: тоа им се допаѓа на индустријалците, производители, трговци на големо, големи и мали дистрибутери, колективно угостителство, прехранбени бизниси (намирници, угостители, пекари, ресторани) за да им бидат достапни на потрошувачите кошница со непродадени производи. Цената на продадените корпи е половина од цената и со тоа се избегнува фрлање и трошење на сите овие производи. Кој рече дека куповната моќ не може да биде сојузник на екологијата? Дали знаеш дека отпадот од храна е одговорен за 3% од емисиите на CO2 само во Франција? Не можеме ни да ја замислиме стапката на емисии на CO2 на глобално ниво. Оваа апликација го намалува отпадот и затоа зачувување на животната средина.

Како да добијам пристап до Pénix анти-отпад?

Доколку сакате да станете актер во борбата против отпадот, крајно време е да посвоите l 'Апликација против гасови Phoenixi. За да можете да ја преземете апликацијата, едноставно одете во вашата App Store или Google Play:

  • преземете го Феникс од App Store;
  • ја активираме геолокацијата за да најдеме трговци кои нудат корпи против отпад во близина на вашиот дом;
  • резервирајте ја вашата кошница;
  • ние плаќаме на апликацијата;
  • ќе ја подигнеме нашата корпа на адресата и во наведеното време.

Еднаш кај трговецот, вашата корпа ќе ви биде вратена по потврда за доказ за купување на апликацијата.

Кои се придобивките од апликацијата Phoenix против отпад?

Феникс против отпад има главна цел да се бори против фрлањето храна преку охрабрување на луѓето да консумираат умерено. Тоа им овозможува на трговците да ги фрлат своите непродадени предмети со тоа што избегнуваат да ги фрлаат. Анти-отпад Phoenix има неколку предности :

  • заштеда на оброци од ѓубрето;
  • борба против несигурноста на храната;
  • намалете го буџетот за купување;
  • контролирајте го вашиот буџет додека се борите против отпадот.

Покрај борбата против отпадот од храна, апликацијата против отпад Pénix е многу лесен за употреба и не бара посебни вештини. Долга листа на трговци кои се во ваша близина се партнери со апликацијата и можат да ви понудат корпи и производи по мини цени. Заштедувате пари, а тие ги продаваат своите непродадени. Тоа е победа-победа секој пат! Единствениот проблем со оваа апликација е тоа што понекогаш најсиромашните немаат пристап до овие корпи, бидејќи тие не мора да имаат пристап до интерфејсот. Токму поради оваа причина играчите во оваа област бараат решенија за да овозможат оваа стратегија да биде од корист за сите и борба против несигурноста во храната.

Дали знаевте дека кога трговецот учествува во донации на храна, тој има корист од намалување на данокот? Благодарам на Феникс против отпад која има социјална цел да им помогне на најсиромашните преку фаворизирање на донации до здруженија, овој момент на солидарност е од корист за сите. Навистина, трговците во мали и големи области имаат корист од значителни даночни намалувања, само за да ги мотивираат продолжи да учествува во овие спасувачки акции.

Силата на моделот Phoenix против отпад

Со користење на дигиталниот свет и технолошката револуција, апликацијата Pénix против отпад ги обединува здруженијата, потрошувачите и трговците во пристап кој има за цел еднаш засекогаш да се стави крај на отпадот. Нема повеќе отфрлени прехранбени производи кои би можеле да им користат на сите, нема повеќе еколошка штета поради емисиите на CO2. Моделот на Феникс ги вклучува сите актери загрижени да постигнеме цел во која се наоѓа спасот на нашата планета: постигне нула отпад од храна еден ден.
Со апликацијата Phoenix против отпад, секој од нас станува актер во борбата против оваа појава. Благодарение на апликацијата, различни актери се ставаат во контакт, апликацијата овозможува да се продаваат корпи од непродадени артикли по намалени цени за да им се овозможи на потрошувачите да ги намалат сметките и да заштедат пари. Апликацијата им овозможува на трговците да управуваат со нивните залихи и го намалуваат отпадот.

За луѓето кои ги ценат акциите за солидарност насочени кон борба против отпадот, апликацијата Phoenix против отпад е соодветна алтернатива. Повеќе од една третина од храната произведена во светот се фрла. Од 2014 година и благодарение на овој француски стартап, лидер во оваа област, 4 милиони потрошувачи консумирајте кошеви на Феникс. Повеќе од 15 бизниси се партнери во оваа нова перспектива за иднината насочена кон елиминирање на отпадот од храна. Од 2014 година досега се осигурани близу 170 милиони оброци, што е огромна бројка.