G Suite, што е тоа?

Ова е пакет алатки, но и софтверот на Google кој генерално го користат професионалци. Пристапот до овој пакет бара претплата за да може да ги искористите сите алатки.

Затоа, овој пакет овозможува ефикасно работење додека поминувате низ неколку медиуми. Навистина, софтверот е достапен и може да се користи од компјутер, таблет или дури и телефон.

Што е во G Suite?

Има многу алатки, па за што се тие? Тие ви дозволуваат да работите и да пристапите до сите функционалности неопходни за извршување на вашите проекти.

Прво можете да пристапите до алатките за комуникација за да бидете поврзани со вашите колеги и да останете продуктивни каде и да сте. Gmail, Google+, Hangouts Meet, Календар bas Основните работи се таму!

Потоа, овој пакет нуди многу креативен софтвер за изградба, унапредување и завршување на вашиот проект. Docs, Sheets, Forms, Keep, Jamboard… Изборот на алатки е широк и сите тие имаат своја употреба, дополнувајќи се едни со други.

Конечно, G Suite обезбедува алатки за складирање податоци за ефективно да го зачува напредокот на различни проекти. Со Google Drive и Google Cloud можете да ги вратите вашите документи и информации од каде било користејќи ги вашите детали за најавување.

Овој пакет исто така вклучува безбедност и поставки достапни за да ви помогнат да ги заштитите вашите податоци и да работите ефективно. За да можете да верувате и да го усвоите G Suite за вашите проекти, научете како да го користите сега!

Зошто да одите преку Центарот за обука за G Suite?

G Suite е многу комплетен што може да бара подолго или пократко време за прилагодување во зависност од вашите компјутерски вештини и слични програми. Затоа е интересно да се тренира за максимално искористување на секоја алатка. Читањето написи и гледањето видеа може да даде некои одговори и да помогне. Сепак, најдобриот метод за учење за совладување на секој софтвер останува центарот за обука на G Suite. Оваа обука ќе ви овозможи целосно да ја искористите секоја алатка благодарение на советите и препораките.

Ќе најдете водичи за да ве обучуваат според вашите потреби и празнини. Ако барате брз водич за започнување на алатките на Google, можете да добиете брз старт обука.

Овој водич е поделен на неколку чекори за брзо и ефикасно прикажување на карактеристиките на секоја алатка и софтвер достапен со G Suite:

 • Како да се поврзете
 • Испрати е-пошта
 • Планирајте настани
 • Складирајте и споделувајте датотеки
 • Соработувајте преку алатките G Suite
 • Направете видео повици
 • Оптимизирајте ги вашите услуги на G Suite

Меѓутоа, ако овој брз водич не е доволно, можете да пристапите до сеопфатна обука за секоја алатка врз основа на нивната област.

Обука за складирање

Центарот за учење нуди целосен водич за Drive за да научите како ефикасно да ги складирате, синхронизирате и споделувате вашите податоци.

Овој водич ќе ве научи на сè што треба да знаете и да го совладате за да ја искористите оваа алатка. Можете да научите како да ги увезувате и складирате вашите податоци, да ги синхронизирате, да ги прегледувате и уредувате, да ги споделувате, а исто така ефикасно да ги класифицирате и пребарувате.

На крајот од оваа обука, ќе можете да ја совладате алатката за да ги чувате вашите податоци на исто место со датотеки од различни формати. Тие ќе бидат достапни каде и да сте и пристапот до нив повеќе нема да ви претставува проблем.

Обука за комуникација

Центарот за обука нуди многу водичи за да научат како целосно да ги користат сите овие алатки:

 • Gmail
 • Облачно пребарување
 • Hangouts
 • агенда
 • Групи
 • Google +

За водичот за Gmail, ќе научите како да креирате е-пошта пред да ги испратите, да го организирате вашето поштенско сандаче и ефикасно да ги наоѓате вашите е-пошта, да креирате професионални потписи и да пристапувате до вашите информации (календар, задачи, белешки).

За пребарување на Cloud, ќе можете да пребарувате и персонализирате услуги и контакти, да управувате со вашата сметка и активност или да пронајдете друга помош за вашите датотеки.

Hangouts може да се совладаат до совршенство благодарение на водичите за да научите како да користите разговор и видео повици, но и да го споделувате екранот и да ги поканите вашите контакти. Може да одите на обука за Hangouts Meet, Hangouts Chat и класичен.

Агендата е исто така алатка која брзо ќе стане неопходна. Затоа е неопходно брзо да научите како да го користите и тренинг центарот ви ја нуди оваа можност. Научете како да ги планирате вашите настани и да додавате потсетници. Персонализирајте го и креирајте заедничка агенда за тимот. За да ги реализирате вашите проекти, ќе ви треба добра организација и оваа алатка може да ви помогне.

Групите е исто така интересна алатка за управување со групи за дискусија, креирање списоци, споделување датотеки… Затоа водичот ви овозможува да научите како да ја пронајдете вистинската група и да се придружите на неа, а потоа да објавувате во групи. Можете исто така сами да креирате група за работа со вашиот тим, притоа задржувајќи ја можноста за управување со групите во кои се наоѓате.

Конечно, Google + е алатката што ќе ви овозможи да комуницирате со вашиот тим и другите колеги преку совршено безбедна корпоративна социјална мрежа. Така, можете да научите како да креирате онлајн заедница за споделување информации и идеи. Водичот ќе ви помогне да го поставите вашиот профил, да ги пронајдете вистинските луѓе и да ги следите, но и да креирате ваши заедници, ваши колекции и да објавувате своја содржина.

Затоа, центарот за обука G Suite е многу корисен за да ги совладате вашите комуникациски алатки што е можно побрзо.

Колаборативна обука

Софтверот е голем, но центарот за обука на G Suite нуди целосен водич за секој од нив. Ова ви овозможува да научите како најдобро да го користите достапниот софтвер.

 • Docs
 • Листови
 • Слајдови
 • Форми
 • Веб-страници
 • Чувајте

За водичот за документи, ќе научите како да креирате, но исто така и да ги увезете вашите презентации. Можете исто така да ги модифицирате вашите документи, да ги споделите со соработка со вашиот тим, а потоа да ги преземете и да ги испечатите. Оваа алатка ќе биде од суштинско значење за вашата тимска работа, па затоа е важно да се следи обуката за совладување на вашиот софтвер.

За листови, ќе научите како да работите како тим на табели. Затоа, овој водич ќе ви овозможи да креирате и увезете ваши презентации, да додавате содржина на нив пред да ги споделите, преземате и печатите.

Слајдовите исто така ќе бидат корисен софтвер за време на вашата тимска работа, бидејќи ви овозможува да соработувате истовремено на вашите презентации. Основите ќе ви овозможат да креирате и увезете содржина, да ја додавате, споделувате, потоа да ја преземете и печатите за вашата презентација. Затоа е важно да го изберете центарот за обука за да ја совладате оваа алатка.

Формуларите ви овозможуваат да креирате и анализирате анкети преку имплементација на прашалници, анализа на одговорите и креирање настани. Центарот за обука брзо учи како да креира прашалник и да го конфигурира пред да го испрати, а потоа да ги анализира одговорите за да ги користи во нивниот проект.

Сајтовите се исто така многу практична алатка за развој на вашиот професионален проект бидејќи ви овозможува да креирате јавни страници на заеднички начин за внатрешни проекти. Научете како да ја креирате вашата страница, да ја приспособите и ефикасно да ја ажурирате за да можете да ја споделите и објавите на вашата страница.

Конечно, Keep е софтвер кој се користи за креирање списоци со задачи и потсетници во различни форми. Затоа е неопходно да знаете како да го користите за ефективно да напредувате во вашиот проект додека соработувате со вашиот тим. Центарот за обука G Suite ви овозможува да научите како да креирате и менувате белешки, да ги организирате за полесно да ги најдете. Исто така, ќе научите како да ги поставувате вашите потсетници и да ги споделувате вашите белешки додека тие повеќе не се корисни и не ги избришете.

Затоа, центарот за обука на G Suite мора да ги запамети сите брзо да ги совладаат сите овие алатки за да ги искористат целосно за ефикасно да ги градат своите професионални проекти.