Тоа е прилично добро во тек за Ламине (44), поранешен рецепционер и веб-развивач во создавање, кој не се задоволува да ја добие својата диплома пред летото, моментално прави интервјуа за работа за да избере во која компанија ќе продолжи. од кои, со сета понизност признава, ништо не знаел до неодамна. Запознајте.

„Веб-развојот, за мене, беше буквално кинески“, Ламине коментира кога го прашале за неговите предуслови при влегувањето на курсот за обука на ifocop. Тој денеска се забавува, но не крие дека за да го следи тренингот и да ја добие дипломата, морал да се издржи, „Воздржи се од откажување“, прифати да не владееш со с everything веднаш, откажувај се на моменти ... но не предолго бидејќи наставните тимови „Кој никогаш не го пушти“ (sic), не би го слушнал тоа така.

Снаодлив, Ламин мораше да ја брани својата кандидатура и да положи неколку тестови за да ја интегрира својата обука за ифокоп. „Бев решен да го следам овој тренинг, мојата мотивација ја погоди целта, ме примија, не без предупредување дека ќе биде интензивен“, прецизира тој. Тој нема да биде разочаран и брзо ќе го врати темпото на високите студии што ги презел пред една година.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Долгорочното боледување е во пораст во приватниот сектор