До крајот на овој курс, ќе можете да:

 

  • анализирајте ја вашата силните страни и вашите слабости,
  • разбирање на сопственото функционирање како студент,
  • учи ефективно, благодарение на a мноштво алатки
  • изберете и имплементирате релевантни стратегии во вашиот контекст,
  • заврши a весник да ги чувате вашите стратегии и одлуки,
  • да ги спречи класичните замки на првата година во високото образование,
  • развијте ја вашата автономија за учење, со интегрирање на клучните фази на автономија.

Опис

Како да стигнам до работа и да го одржам трудот? Како да се организирам и да управувам со моето време? Како активно да се обработува содржината на курсот? Како да научите такви количини на информации? Накратко, како да управувам со моите студии?

Врз основа на искуство од 20 години методолошка поддршка за студентите, овој MOOC започнува со тест за пласман со цел да ви понуди a персонализиран курс за обука прилагоден на вашите потреби.

Дека си ученик на крајот од средно училиште, студент по високо образование, возрасен продолжува со студиите... овој MOOC е за вас! Оваа обука нуди и можност за наставници од средно или високо образование, како и образовни советници да ги поддржат своите студенти во рамките на МООК.

И вие цели кон успех... и станете одличен ученик!

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Заштитете ги личните податоци