Веројатно веќе кликнавте на познатата покана како што е „Дозволете апликацијата Х да пристапи до вашите податоци на Фејсбук (или друго)“, со што ќе и дозволите на апликацијата да објавува во ваше име, да пристапува до вашите лични информации и понекогаш дури и да ги користите за комерцијални цели.

Се разбира, вие сте имале голем интерес, без разлика дали на професионално, ергономско или рекреативно ниво да го прифатите овој вид овластување, имајќи предвид дека можете да го повлечете овластувањето во догледно време. За жал, со текот на времето, овие апликации почнаа да се акумулираат, забавување на употребата на мрежи, објавување без ваша согласност на различни групи, а понекогаш дури и крадење на вашите ингеренции за препродажба на највисокиот понудувач, без да ве информираме.

Ако сте тален корисник на социјални мрежи веќе неколку години, веројатно сте акумулирале безброј дозволи за апликации, па пронаоѓањето на сите нив на секоја мрежа ќе ви одземе значително време!

Затоа е подготвено решение за да се заврши за само неколку минути со несакани апликации, имено апликација MyPermissions.

Како работат MyPermissions?

Достапен на француски, германски и англиски, MyPermissions е апликација која ви овозможува во неколку кликања да ги отстраните застарените или премногу љубопитни апликации кои само паразитираат вашите мрежи секој ден.

Работата на MyPermissions е многу едноставна, само поврзете ја оваа апликација со вашите различни социјални мрежи за да ја видите листата на апликации поврзани со вашите различни сметки.

Благодарение на оваа листа, ќе имате пристап до сите информации достапни за секоја апликација, но исто така ќе знаете дали некоја апликација бара информации само за негово добро функционирање или ако се обидува пред се да ги украде вашите информации. личните податоци.

READ  „Моја активност на Google“: Целосен пристап за чистење на вашата онлајн историја

Од друга страна, MyPermissions ќе ви дозволи да ги избришете со еден клик апликацијата по ваш избор, со истовремено одземање на сите дозволи од оваа. Ќе можете да заштедите драгоцено време со ефикасно сортирање на нешто што е бескорисно.

Така, благодарение на оваа практична, интуитивна и ефикасна услуга, нема да морате да се грижите за паразитски и неискористени апликации. Вие само треба да ги задржите оние што навистина ви служат или дури ги избришете сите, за да не мора повеќе да се грижите за нив.

Види алатка

Покрај тоа, MyPermissions служи како алатка за надгледување за да потврди дека новите апликации не се инсталирани без ваше знаење со ненамерно кликање на врската. Вистинско олеснување на интернет испреплетени со стапици за да ги украдат вашите податоци во секој момент.

Се уште може да се прашувам дали користењето апликација за отстранување на други апликации нема да биде срам и ако MyPermissions, конечно, не е уште една апликација за собирање на вашите податоци.

Бидете сигурни, MyPermissions не дозволува да ги зачувува вашите информации на кој било начин и ќе побара само минимални дозволи за бришење на апликациите по ваш избор. Плус, ако не сакате да чувате никакви апликации на вашите мрежи, секогаш можете рачно да ги бришете во секое време!

Затоа, не чекајте повеќе и започнете со големото чистење!