Социјалните мрежи имаат многу предности, но дискреција и приватноста всушност не се дел од неа. Не е невообичаено да се слушне за луѓе кои се нашле на дискредитација поради лоша порака, дури и стара. Ова може да биде опасно на личен, но и на професионален план и брзо станува проблематично. Веб-страницата како Твитер е уште позастрашувачка по тоа што нејзината моментална природа може брзо да доведе до непријатност меѓу корисниците на Интернет. Затоа ќе сакаме да ги исчистиме нашите твитови, но задачата одеднаш може да изгледа покомплицирана од очекуваното…

Дали е навистина корисно да се отстранат твитовите?

Кога сакате да отстраните некои твитови или да ги избришете сите траги од вашите пораки, може да почувствувате некое обесхрабрување и запрашајте се дали ова е навистина корисно. Мораме да размислиме за тоа, бидејќи социјалните мрежи сега имаат многу важно место и нашата активност може да се сврти против нас.

Не мора секој да треба да се заштити, но подобро е да се биде внимателен поголемиот дел од времето. Од друга страна, ако сте личност која еволуира во средина каде што сликата е важна, личност на која може да се наштети на пример, ќе мора да се заштитите што е можно повеќе. Зошто ? Едноставно затоа што секоја сметка на вашите социјални мрежи би ризикувала да биде под лупа додека не се најде компромитирачки елемент. Злонамерните луѓе ќе направат слики од екранот или ќе ве цитираат директно на веб (страница, блог, итн.) за да откријат сè среде бел ден. Исто така, може да бидете изневерени од пребарувач, како на пример Google, кој може да ги упатува вашите компромитирачки публикации во своите резултати. Ако сакате да најдете твитови релевантни за оптимизација, само одете на Google и побарајте твитови со внесување на името на вашата сметка и клучниот збор „твитер“.

READ  Табла во Excel, учење без ризик од грешки.

Без да бидете јавна личност следена за неговите најмали постапки и гестови, би било непријатно ако некој колега или некој од вашите менаџери најде твитови кои оставаат лош впечаток, а тоа за жал може да се случи многу брзо, бидејќи дури и внатрешните регрутери имаат сè повеќе навика. одење на социјалните мрежи за да добиете идеја за кандидатот кој аплицира за позиција или задача.

Затоа, сигурно е дека ако имате беспрекорна слика на социјалните мрежи ќе ве заштити од многу проблеми, па бришењето на вашата стара содржина на Твитер може да биде корисно за да ве заштити од какви било непријатни изненадувања. Но, тогаш, како?

Избриши ги своите стари твитови, комплицирана афера

Твитер е платформа која не го олеснува бришењето на старите твитови и затоа оваа задача е покомплицирана отколку што се замислува априори. Навистина, освен 2 неодамнешни твитови, повеќе нема да имате пристап до останатите на вашата временска линија, а оваа бројка лесно може да се достигне на оваа платформа каде што редовното твитирање не е невообичаено. Па, како успешно да ги избришете постарите твитови? Ќе треба рачно да пристапите до овие твитови користејќи повеќе или помалку комплицирани техники. Едно е сигурно, ќе ви треба трпение и добри алатки за ефикасно отстранување.

Избришете некои твитови или направете одлично чистење

Нема да ги правите истите манипулации доколку сакате да избришете одредени твитови или сите нив, затоа размислете добро пред да ја донесете својата одлука за да избегнете непотребни манипулации.

READ  Работете оддалеку со TeamViewer за време на штрајкот

Ако точно знаете кои твитови сакате да ги избришете, користете го напредното пребарување од уред (компјутер, паметен телефон, таблет) за да ги најдете вашите твитови за бришење. Меѓутоа, ако сакате целосно да ги исчистите вашите стари твитови, ќе треба да ги побарате вашите архиви од страницата за да ги класифицираат и избришат вашите твитови. За да ги добиете, само треба да пристапите до поставките на вашата сметка и да поднесете барање, процесот е прилично едноставен и брз, па зошто да се лишите од тоа?

Корисни алатки

Постојат голем број на алатки кои ви овозможуваат лесно и брзо да ги избришете вашите стари твитови, па препорачливо е да ги набавите за ефективно чистење кое нема да приреди никакви непријатни изненадувања.

Tweet Deleter

Алатката за бришење твитови е доста популарна, бидејќи е многу сеопфатна. Навистина, како што јасно покажува неговото име, се користи за бришење твитови. Ќе ви помогне да избришете голем број твитови одеднаш со опција да изберете содржина за бришење по година, на пример. Ова ќе ви овозможи да ги исчистите вашите први години на твитови, на пример.

Но, оваа алатка не застанува тука! Можете да изберете твитови врз основа на клучни зборови и нивниот тип за ефикасно и брзо чистење. Ако сакате да започнете од нула, оваа алатка овозможува и целосно бришење на целата ваша активност на платформата.

Оттука, бришењето на твит е многу практична и флексибилна алатка за да имате беспрекорна сметка. Сепак, не е бесплатен бидејќи ќе треба да платите 6 долари за да го користите. Но, за оваа цена, нема двоумење ниту за момент со оглед на достапните перформанси.

READ  Како да ги чистите социјалните мрежи во минути со Mypermissions?

Чуруј бришење

Од друга страна, ако во моментот сте во точка каде што не е корисно да плаќате за апликација која може да ги избрише вашите твитови, можете да се одлучите за Tweet Delete, која е бесплатна за користење. Оваа алатка работи со избирање на датумот од кој корисникот сака да ги избрише твитовите. Tweet Delete се грижи за останатото. Сепак, оваа акција е неповратна, затоа бидете сигурни во вашиот избор пред да започнете. Ако се плашите да не жалите за одредени бришења, не двоумете се да направите резервна копија со враќање на вашите архиви пред да извршите каква било акција.