Ние сме, или веќе сите сме биле клиенти на која било банка. Знајте денес, дека за сите оние кои тоа го посакуваат, со почитување на одредени критериуми, тоа е исто така можно да седа биде член во истата банка за која сте приврзани. Ова значи декаи ќе ги имате вашите акции во оваа банка, што ќе ви овозможи пристап до одредени специфични услуги. Ова, всушност, е можно во la Штедилница. Следете не, во оваа статија ви објаснуваме се!

Што е да се биде член на банка?

Да се ​​биде член на заедничка банка изнесува поседување акции во таа банка. Последните се слични на акциите, но претставуваат многу помал ризик и ви дозволуваат активно да учествувате во одлуките што ги носи банката. Акциите исто така не котираат на берзата како акциите и имаат номинална вредност фиксирана на 20 евра. Тие не се не подлежи на принципот на понуда и побарувачка и затоа не подлежат на флуктуации. Имате можност да бидете целосно вратени во случај на продажба.

Од учеството во оваа иницијатива може да произлезат неколку предности, а најважната е што ви се нуди можност учествуваат на општи состаноци да може стратешки да ја ориентира компанијата. Да се ​​стане член вклучува активно учествуваат во подобрување на услугата понудени од банката во:

  • контрола на активностите на фондот;
  • станува амбасадор;
  • давајќи свое мислење за можностите за инвестиции и за потенцијалните ориентации што треба да следат.
READ  12 октомври 2020 година Зголемете ја својата професионална иднина со CEP Со оглед на последиците од здравствената криза на пазарот на трудот што може да резултира со зголемување на преквалификација и мобилност, советите за професионален развој се суштински. 

Бидете член на Caisse d'Epargne

Истурете стане член на Caisse d'Epargne, дали за физичко или правно лице, се што треба да направите е да се претплатите на акции. Да се ​​стане член на штедилницата значи да имате можност да учествувате во стратешките одлуки на вашата банка, членовите се вклучени во животот на банката со избирање на претставниците, администраторите како и членовите на собранието на штедилницата. Така, ќе имате индиректно моќта на промена на операцијата Caisse d'Epargne да се обиде да го подобри што е можно повеќе.

Овие општи состаноци се одржуваат секоја година, во кое време ќе можете да разговарате лице в лице со оние кои ја водат заедничката банка и нивните поднесете ги вашите идеи, какви било предлози итн. Не е само генералното собрание за споделување идеи, многу други настани се организираат во текот на годината од страна на штедилницата.

Исто така, не треба да заборавите дека тоа што ќе го вложите во штедилницата ќе биде реинвестира во територијални проекти од што секој може да има корист, штедилницата е навистина многу активна во однос на солидарна економија и дури е еден од нејзините први социјални финансиери. Со тоа што сте член, ќе имате директно влијание врз подобрување на вашата банка, но и на вашето место на живеење.

Штедилницата ги нагласува солидарните акции и не се двоуми даде обезбеди простории. Тој особено инвестира во повеќе локални и асоцијативни проекти и преку вашата инвестиција, вие помагате во тоа реализираат овие проекти.

READ  Основи на управување со проекти: етички прашања

Предностите да се биде член на Caisse d'Épargne

Прифатете да станете член на штедилницата не е без корист. Поседувањето акции во оваа заедничка банка ќе ви донесе многу предности:

Клубот на штедилницата

Les членовите на штедилницата имаат можност да бидат дел од затворениот клуб на банката, членството е бесплатно и можно за сите полнолетни клиенти со акции.

иднината

Некои подружници на Caisse d'Épargne, како онаа во регионот на Бретања Пејс де ла Лоара, соработуваа со иднината за да понудат кутија за обложување на членовите, кутијата вклучува ориентации за училиште и за професионално поле со цел да им се помогне на младите од 14 до 25 години да ги подобрат своите способности. Кутијата за иднината понуди на клиентите членови на штедилницата облога која се врши во 3 фази. Чекорот 1ʳᵉ е да изврши различни тестови, овие последни се:

  • извештај за ориентација;
  • BF5s, т.е. тестови на личноста;
  • мотивациски тестови, поконкретно од „PRISM“.

Фазата 2ᵉ е интервју со водич кој нуди a премачкување по мерка, и конечно, 3ᵉ фазата се состои од синтеза со 3 предлози за образовна или професионална ориентација.