Како да успеете во вашата професионална преквалификација: модел на писмо за оставка за собирач на нарачки: заминување на обука

 

[Име] [Име на испраќачот]

[Адреса]

[Поштенски код] [Град]

 

[Име на работодавачот]

[Адреса на доставување]

[Поштенски код] [Град]

Регистрирано писмо со потврда за прием

Тема: Оставка

 

Мадам, Monsieur,

Со ова сакам да ве известам за мојата одлука да поднесам оставка од мојата позиција како собирач на нарачки во вашата компанија. Моето заминување ќе биде ефективно во рок од [X недели/месеци] во согласност со одредбите од мојот договор за вработување.

Сакав да ви се заблагодарам за можностите што ми ги дадовте во текот на овие [X години/месеци] поминати во компанијата. Стекнав многу вредни вештини и искуства во полето на подигање нарачки, вклучително и управување со залихи и возење со виљушкар.

Сепак, решив да ја напуштам мојата работа за да продолжам со обука што ќе ми овозможи да развијам нови вештини и професионално да пораснам. Убеден сум дека оваа обука ќе ми овозможи целосно да се развивам во мојата кариера.

Те молам, прифати господине, господине, мои најдобри почит.

 

 

[Комуна], 28 февруари 2023 година

                                                    [Потпишете овде]

[Име] [Име на испраќачот]

 

Преземете „Модел-писмо-оставка-за-поаѓање-во-обука-подготвувач-на-нарачки.docx“

Модел-оставка-писмо-за-поаѓање-за-подготовка-обука.docx – Преземено 7110 пати – 16,41 KB

 

 

Примерок на писмо за оставка за заминување на ново работно место: избирач на нарачки

 

[Име] [Име на испраќачот]

[Адреса]

[Поштенски код] [Град]

 

[Име на работодавачот]

[Адреса на доставување]

[Поштенски код] [Град]

Регистрирано писмо со потврда за прием

Тема: Оставка

 

Мадам, Monsieur,

Ви пишувам за да ве информирам за мојата оставка од мојата позиција како Избирач на нарачки во [име на компанијата]. Мојот последен работен ден ќе биде [датум на поаѓање].

Сакам да ви се заблагодарам за можностите што ми ги дадовте за време на мојот престој во компанијата. Вештините што ги стекнав во управувањето со залихите, подготвувањето нарачки и координирањето со другите одделенија беа непроценливи за мојата професионална кариера.

Сепак, по внимателно разгледување, донесов одлука да заминам на подобро платена позиција која подобро одговара на моите професионални цели и аспирации во кариерата. Убеден сум дека оваа нова можност ќе ми овозможи да ги развијам моите вештини.

Решен сум да ја олеснам колку што е можно интеграцијата на личноста која ќе ја преземе функцијата од мене. Подготвен сум да ја обучам да го пренесе сето знаење што го стекнав за време на мојот престој во компанијата.

Ве молиме прифатете, драг [Име на работодавачот], изразот на мојата најголема почит.

 

 [Комуна], 29 јануари 2023 година

                                                    [Потпишете овде]

[Име] [Име на испраќачот]

 

Преземете „Шаблон-писмо за оставка-за-повеќе-плаќање-кариера-можност-нарачка-preparer.docx“

Примерок-писмо за оставка-за-кариера-можност-подобро платено-нарачка-preparer.docx – Преземено 6799 пати – 16,43 KB

 

Примерок на писмо за оставка од семејни причини: избирач на нарачки

 

[Име] [Име на испраќачот]

[Адреса]

[Поштенски код] [Град]

 

[Име на работодавачот]

[Адреса на доставување]

[Поштенски код] [Град]

Регистрирано писмо со потврда за прием

Тема: Оставка

 

Мадам, Monsieur,

Ви пишувам за да ве информирам за мојата одлука да поднесам оставка од мојата позиција како Избирач на нарачки во [име на компанијата]. Оваа одлука не беше лесно да се донесе, но неодамна добив понуда за работа која подобро одговара на моите цели во кариерата.

Сакам да ви се заблагодарам за можноста што ми ја дадовте да работам за вашата компанија. Преку моето искуство овде, стекнав вредни вештини за подигање нарачки и управување со залихи.

Го разбирам влијанието што мојата оставка може да го има врз компанијата и подготвен сум да работам со вас за да обезбедиме непречена транзиција. Јас сум на располагање да го обучам мојот наследник и да ги прегледам моите одговорности пред моето заминување.

Ви благодариме за разбирањето и поддршката во текот на моето време во [име на компанијата]. Горд сум што бев дел од оваа компанија и ви посакувам се најдобро во иднина.

Ве молиме прифатете го, госпоѓо, господине, изразот на мојата најголема почит.

 

  [Комуна], 29 јануари 2023 година

   [Потпишете овде]

[Име] [Име на испраќачот]

 

Преземете „Модел-писмо-оставка-за-семејна-или-медицински причини-нарачка-препаратор.docx“

Модел-оставка-писмо-за-семејство-или-медицински причини-нарачка-препаратор.docx – Преземено 6962 пати – 16,71 KB

 

Зошто е важно да се грижите за вашето писмо за оставка да започне на добра основа

Кога ќе донесете одлука да ја напуштите вашата работа, од суштинско значење е да се осигурате дека ќе ја напуштите а позитивен впечаток на вашиот работодавец. Вашето заминување мора да се изврши со целосна транспарентност и професионален начин. Еден од клучните чекори за да се постигне ова е да се подготви внимателно напишано писмо за оставка. Ова писмо е можност да ги изразите причините за заминување, да му се заблагодарите на работодавачот за можностите што ви ги дал и да го разјасните датумот на заминување. Исто така, може да ви помогне да одржите добри односи со вашиот работодавец и да добиете добри препораки во иднина.

Како да напишете професионално и учтиво писмо за оставка

Пишување писмо професионалната и љубезна оставка може да изгледа застрашувачка. Меѓутоа, ако следите неколку едноставни чекори, можете да напишете јасно, концизно писмо што ќе ја покаже вашата професионалност. Прво, започнете со формален поздрав. Во телото на писмото, јасно објаснете дека поднесувате оставка од вашата позиција, наведувајќи го датумот на заминување и причините за заминување, доколку сакате. Завршете го вашето писмо со благодарност, истакнувајќи ги позитивните аспекти од вашето работно искуство и нудејќи ја вашата помош за ублажување на транзицијата. Конечно, не заборавајте внимателно да го лекторирате вашето писмо пред да го испратите.

Важно е да запомните дека вашето писмо за оставка може да има значително влијание врз вашата идна кариера. Не само што ви дозволува да ја напуштите работата на добра основа, туку може да влијае и на тоа како вашите поранешни колеги и работодавец ќе ве паметат. Одвојувајќи време за да подготвите професионално и учтиво писмо за оставка, можете да ја олесните транзицијата и да одржувате добри работни односи за иднината.