Посетата во средината на кариерата е нов систем воведен од страна на закон од 2 август 2021 година.


Оваа посета овозможува:
дасостави попис адекватноста помеѓу работната станица и здравствената состојба на вработениот,
dпроценете ги ризиците професионално распаѓање и спречување на професионални ризици, земајќи го предвид развојот на нивните капацитети, според нивната професионална кариера, нивната возраст и нивната здравствена состојба;
едуцирајте го вработениот предизвиците на стареењето на работа и спречувањето на професионалните ризици.


При оваа посета лекарот може да предложи индивидуални мерки за прилагодување, прилагодување или трансформација на работната станица или мерки за прилагодување на работното време.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Дистанцирање, маски, угостителство: нови промени поврзани со епидемијата Ковид-19