Овој MOOC е трет дел од курсот Дигитално производство.

3D печатачите го револуционизираат начинот на производство на предмети. Тие ви дозволуваат да креирајте или поправете сами секојдневни предмети.

Оваа технологија е сега на сечиј дофат во фаблабс.

Во последниве години, 3D печатење е исто така се користи во одделите за истражување и развој на компаниите да го храниме иновацискиот процес и тоа значително го менува начинот на кој произведуваме!

  • Креаторите,
  • претприемачи
  • и индустријалци

користете 3D печатачи за да ги тестирате нивните идеи, прототипирајте и развивате нови објекти многу брзо.

Но, конкретно, како работи 3Д печатачот ? Во овој MOOC, ќе ги разберете чекорите за префрлете се од 3D модел на печатен физички објект од машина.

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Дејствувајќи локално за здравјето и благосостојбата на населението