Затворањето ве натера да сфатите дека вашата моментална работа повеќе не е во согласност со вашите аспирации? Или, тој повторно ја разбуди оваа желба во вас, без сомнение, да се остави настрана неколку години, да се преобратите? Како и да е, вие сте вработен денес убеден дека сакате да се свртите кон дигиталните професии. Еве ги нашите пет совети за претворање во дигитална.

Изберете професија за страст

Пред да скокнете главно во дигитално, важно е да ја насочите професијата што ќе ве исполни и професионално и лично. Ако веќе сте го нашле, не двоумете се, сеедно, да започнете со " деловна анкета Да проверите дали ова одговара на вашата идеја за тоа и дека не сте го идеализирале премногу. Ако, пак, сè уште ја барате „работата од соништата“, ви стојат на располагање две опции:

Совети за професионален развој (Поштенски број) (два до три часа одржување). Овој систем за поддршка - бесплатен и персонализиран - ќе ве води и ќе ви овозможи да го изградите вашиот професионален проект. На проценка на вештини (24 часа одржување во текот на неколку месеци). Оваа услуга (платена) ќе ви овозможи да ги анализирате и процените вашите вештини

Продолжете да ја читате статијата на оригиналната страница

READ  Откријте ја науката за податоци: раскажување приказни со податоци