Мелани, специјалист во дигиталниот свет, ни претставува во нејзиното видео „Како да ја вратите е-поштата испратена со Gmail?“ многу практичен совет за да избегнете грешки при испраќање е-пошта со Gmail.

Проблемот со пораките испратени со грешки

Сите сме се соочиле со тој осамен момент кога, веднаш по кликнување на „испрати“, сфаќаме дека недостасува прилог, примач или нешто друго важно.

Како да отповикате е-пошта со Gmail

За среќа, Gmail нуди решение за да се избегне овој тип на ситуација: опцијата „откажете го испраќањето“. Во своето видео, Мелани објаснува како да отидете до поставките на Gmail за да ја активирате оваа опција и да го зголемите доцнењето за откажување, кое стандардно е 5 секунди. Исто така, покажува како да се користи оваа опција со креирање нова порака и кликнување на „испрати“. Во текот на следните триесет секунди, таа може да го откаже испраќањето на пораката и да ја измени доколку е потребно.

Мелани препорачува да го оставите прозорецот за отповикување на 30 секунди, бидејќи тоа овозможува доволно време да забележите грешка во пораката и да ја поправите пред да биде испратена. Таа објаснува дека овој совет е особено корисен на телефонот, таблетот или компјутерот и дека дури и во случај на губење на интернет конекцијата, пораката ќе остане достапна во испратените пораки 30 секунди и ќе замине штом врската е повторно воспоставена. воспоставена.