Следете го MOOC на OpenClassRoom за брзо да го зголемите вашето CV

Благодарение на новите техники за настава, следењето на MOOC сега е на дофат на сите оние кои сакаат да го зголемат своето CV брзо и по пониска цена. OpenClassRoom е несомнено еден од лидерите во секторот. Има мноштво бесплатни и онлајн курсеви со редок квалитет.

Што е МООК?

Ова чудно акроним често е тешко да се објасни јасно на некој кој не е запознаен со учењето на далечина. Сепак, не можете да се регистрирате на OpenClassRoom без да знаете и да го разберете значењето на овој смешен збор.

Масивни онлајн отворени курсеви или Отворете онлајн обука

MOOC (се изговара „Mouk“) всушност значи „Масивни онлајн отворени курсеви“ на англиски. Обично се преведува со името „Онлајн обука отворена за сите“ (или FLOAT), на јазикот на Молиер.

Овие се всушност курсеви само за веб. Предноста? Тие често водат до сертификација, која можете да ја истакнете на вашата биографија. Во некои случаи, можно е дури и да се добие државна диплома до Bac+5. Благодарение на заштедите поврзани со употребата на дигитални едукативни материјали, цените на MOOC се непобедливи. Огромното мнозинство на курсеви се достапни бесплатно или во замена за скромни суми во однос на даденото знаење.

Сертификати за лесно и брзо зголемување на вашето CV

Важно е да сфатите дека MOOCs се вистински педагошки револуции. Благодарение на интернетот, секој може да го обучува дома од дома благодарение на различните постоечки платформи. Ова е единствена можност да студирате поевтино, па дури и бесплатно, додека имате шанса да бидете под никакви времиња или финансиски ограничувања.

Метод на настава кој се повеќе го препознаваат работодавците

Иако сеуште има долг пат да се направи легитимност на овој тип на учење на далечина, препознатлив од сите работодавачи во Франција, треба да се забележи дека сертификатите на одредени MOOC може целосно да ја направат разликата помеѓу вашето CV и тоа на друг. Овие сертификати за завршување на обуката се навистина повеќе и повеќе ценети, особено во големите компании кои сакаат да ги обучуваат своите вработени по пониски трошоци.

Онлајн курсеви кои ги нуди OpenClassRoom

На крајот на 2015 година платформата навистина стана популарна. Под претседателство на Франсоа Оланд, Матје Небра, основач на страницата, одлучи да понуди претплата „Премиум соло“ на сите баратели на работа во Франција. Токму овој благодатен подарок за невработените го искачи OpenClassRoom на врвот на рангирањето на најследените и најпопуларните FLOAT во земјата.

Од Нулта Мапа до Опенкласната

Малкумина знаат, но Openclassroom некогаш беше познат по друго име. Тоа беше пред неколку години. Во тоа време, сè уште се викаше „Site du Zéro“. На интернет го стави самиот Матие Небра. Примарната цел беше да се запознаат почетниците со различни програмски јазици.

Секој ден, нови корисници се регистрираат за да ги следат различните курсеви поставени на Интернет бесплатно. Затоа, постепено станува релативно итно да се размислува за понатамошен развој на овој систем со предлагање на сосема нов метод на настава. Додека го популаризираше е-учењето, OpenClassRoom стана попрофесионален и постепено стана џогернаут што го знаеме денес.

Различни курсеви понудени на OpenClassRoom

Со тоа што стана OpenClassRoom, Site du Zéro се метаморфозира во полноправна онлајн платформа за обука, чија главна карактеристика е да биде достапна за сите. Каталогот за обука потоа беше редизајниран и значително проширен.

Секој месец се додаваат многу курсеви, а некои од нив дури и водат до дипломи. Корисниците сега можат да изберат да тренираат за сите видови теми, почнувајќи од маркетинг до дизајн, како и личен развој.

Како да го следите MOOC на OpenClassRoom?

Сакате да го зголемите вашето CV и да следите MOOC, но не знаете како да го направите тоа? Понекогаш може да биде тешко да се избере најсоодветната понуда за вашиот професионален проект. Следете го ова упатство за да видите појасно и да знаете која понуда да ја изберете на OpenClassRoom.

Која понуда да изберете на OpenClassRoom?

Три типа на месечна претплата се нудат кога се регистрирате на платформата за онлајн курсеви: Бесплатно (бесплатно), Premium Solo (20 €/месец) и Premium Plus (300 €/месец).

Бесплатниот план е природно најмалку интересен бидејќи го ограничува корисникот да гледа само 5 видеа неделно. Сепак, оваа претплата е совршена ако едноставно сакате да ја тестирате платформата пред да се одлучите за повисока понуда.

Само од претплатата на Premium Solo можете да добиете сертификат за завршена работа

Од суштинско значење ќе биде наместо тоа да се свртите кон претплатата на Premium Solo, која ќе ви даде можност да ги добиете скапоцените сертификати за крајот на обуката кои ќе го разубават вашето CV. Овој пакет чини само 20 € месечно. Бесплатно е дури и ако сте барател на работа, затоа не двоумете се да се регистрирате на платформата доколку тоа е вашиот случај. Воопшто нема да ве чини ништо!

Меѓутоа, за навистина да го подобрите вашето CV, ќе мора да се свртите кон претплатата на Premium Plus

Треба да се напомене дека само најскапиот пакет (оттука Premium Plus) дава пристап до курсевите за диплома. Ако планирате навистина да ја збогатите вашата биографија, апсолутно ќе треба да се одлучите за претплата од 300 €/месечно. Во зависност од избраниот курс, на тој начин ќе имате можност да стекнете автентични дипломи признати од државата. На OpenClassRoom, нивото е помеѓу Bac+2 и Bac+5.

Дури и ако во споредба со другите две понуди што ги нуди платформата, на прв поглед изгледа висока, понудата Premium Plus е сепак економски привлечна. Навистина, школарината на одредени специјализирани училишта остануваат многу помалку достапни од курсевите за дипломи што се наоѓаат на OpenClassRoom.