Секој ден се соочуваме со нови основни апликации на нашиот секојдневен живот, кој ќе стане застарен неколку години подоцна, а тоа, како и во приватниот, како професионално поле.

Без разлика дали станува збор за софтвер, апликација или едноставна веб-страница, скоро сите бараат без исклучок да создадат сметка и понекогаш е вистинска мака да ја избришете оваа сметка кога не 'повеќе не ми треба!

Најголем дел од времето, апликациите играат за тешкотијата за бришење на сметка за да ги чуваат вашите лични податоци со цел редовно да се рестартираат, така што ќе се вратите за да ги користите нивните услуги или понекогаш дури и да ги продадат на трети компании.

Навистина, без да се знае вистинската процедура, понекогаш збунувачки да ја избришете вашата сметка, повеќето корисници претпочитаат да се откажат и ги оставаат своите информации на овие компании кои продолжуваат да ги малтретираат, за да завршат во спам во најдобар случај.

Затоа се појави решение за едноставно да ви даде, без потреба да креирате сметка, сите детални информации (на англиски јазик) за секоја услуга да ја знаат постапката за затворање на сметка.

Оваа апликација, или поточно, оваа веб-страница се нарекува AccountKiller!

Како работи AccountKiller?

AccountKiller.com е едноставно место каде што се наведени максимум услуги во различни форми, кои се особено тешки за бришење или не се интуитивни кога станува збор за затворање на сметка.

Така, постојат различни и разновидни услуги, како што се Фејсбук, Скајп или Тиндер. Ако некогаш сте се обиделе да затворите една од нивните сметки, ја разбирате вредноста да имате на располагање водич. Можеби не сте успеале и завршивте да се откажувате. Ако е така, не е доцна, со AccountKiller сепак може да се одмаздите!

AccountKiller ги класифицира различните сајтови и апликации според нивната тешкотија во затворањето на сметка. Постојат бои 3 (бела, сива, црна), белата е најлесната и најцврстата црна боја.

Повеќе од водич, продолжување на предупредувањето?

AccountKiller не застанува на едноставен водич. Навистина, страницата нуди свое проширување, достапно на повеќето прелистувачи, како и на IOS. Оваа наставка се наоѓа под името: AccountKiller SiteCheck.

Интересот на оваа апликација не е да ги избришете сметките за вас, туку да служите како часовник на ниво на условите за бришење на сметка на одредена услуга.

Преку оваа апликација, ако сакате да се регистрирате некаде и дека сајтот е референциран во базата на податоци на AccountKiller (кој исто така може да се ажурира од страна на неговите корисници кои имаат можност да поднесат веб-страница директно на www.accountkiller.com ), наставката ќе ве предупреди со давање на сите информации што ви требаат за брзо и ефикасно бришење на вашата сметка на денот што го сакате!