Светот на работа постојано се менува, и дека од годините на 90 каде што се појавија бришењата на постови во фабриките.
Вработените навистина немале вештини кои би можеле да бидат корисни за друга работа.
Тогаш работата за живот исчезна, па стана важно да се здобијат со нови вештини, но исто така и редовно да ги ажурирате оние што веќе ги имаме.

Ова, исто така, се нарекува "вработливост" и тука е како да станат се повеќе и повеќе умешен во работата во чекорите на 3.

Оди подалеку од неговата почетна обука:

За да стане се повеќе и повеќе компетентен на работа, пред сè, треба да се остават оковите на неговите студии.
Кога човек ќе достигне повеќе децениско искуство, може да биде тешко да се потенцираат студиите или почетната обука.
Затоа е важно редовно да се обучуваат, идеално сите 1 или 2 години.

Немојте да се двоумите да преговарате за курсеви за обука со вашиот претпоставен или со вашиот советник за советување ако се барате работа.
Исто така, размислете за вашиот DIF (Индивидуално право на обука) кој може да ви помогне да тренирате во сектор кој навистина ви се допаѓа.
Имајте на ум дека вашиот работодавец има право да ја одбие првата пријава, но не и второто.

Ако вашиот буџет и распоред дозволуваат, можете исто така да започнете МБА.
Овие high-end курсеви се обично кариерата акцелератори кои градат вистинска мрежа.
Проценка на вештини може да биде добра работа да идентификувате што знаете и што не можете да направите.

Научете како да ги развиете своите вештини:

Пазарот на работни места постојано се развива, и ние постојано мораме да останеме актуелни и да ги надминеме нашите очекувања.
Потоа треба да знаете зошто вашите вештини ќе бидат корисни и профитабилни за организацијата во која работите или за кои сакате да работите.
Ако позицијата за која се стремите барате специфични вештини, не двоумете се да ги идентификувате и да ги развиете за да ги ставите шансите на вашата страна да ја добиете работата.
Имајте на ум дека денешните бизниси сакаат адаптибилност.

Креирајте мрежа за да ги развиете своите вештини:

Изненадувачки како што изгледа, исто така треба да ги развиете вештините за мрежно поврзување.
Со тоа што ќе бидете присутни на социјалните мрежи, ќе можете да комуницирате и да стапите во контакт со луѓе кои работат во сектор на активност идентична со вашата.
Погледнете ја вашата професионална мрежа, одете на настаните организирани од компаниите кои ве интересираат и разговарајте со клучните соговорници без да заборавите да ги испуштите некои бизнис картички.

На кратко, зборувај за себе.