Денес е реалност, сите вработени мораат редовно да тренираат да останат во трката.
Но, со распоред достоен за еден министер каде што треба да жонглирам на работата и семејниот живот, тешко е да се најде време за обука.

Еве неколку совети ако сакате да тренирате, но немате многу време да се посветат на тоа.

Зошто обуката е од суштинско значење?

Едноставно затоа што светот на работата значително се промени во последните години и постојано се развива.
Денес, еден млад дипломиран нема да практикува еден, но многу занаети во неговиот живот.

La формирање е важен елемент кога сакате да ги менувате работните места, да се преориентирате или едноставно сакате да најдат работа.
Покрај тоа, технологиите напредуваат и ова во многу сектори на активност, кои ги принудуваат вработените да го задржат своето ниво на знаење секогаш ажурирани.

Обука на вработените, обврска и право:

Треба да се знае дека работодавецот има обврска да ги обучи своите вработени за промени во нивната позиција.
Ова ги подобрува вештините и знаењето, го олеснува социјалниот дијалог, но исто така ја прави компанијата поконкурентна и ја задржува вработливоста на вработените.

Оваа обврска важи за сите вработени и ако не се почитува, ова може да доведе до санкции кои се движат од неможноста да се отпуштаат на надоместокот на вработените отпуштени поради некомпетентност.

READ  Како Gmail за бизнис може да ја зајакне вашата професионална мрежа

Вработените имаат пристап до одреден број уреди што им овозможуваат да добијат повисок степен на квалификација, да ги подобрат своите вештини или да се преквалификуваат.
Без оглед дали е финансиран од вашиот работодавец или од приватна организација, стручното оспособување е право која е наменета за сите вработени за време на нивната кариера.

Кореспондентска обука, добар начин за обука кога работите:

Обука на далечина или е-учење е докажан метод.
Сега е можно да се обучуваат во многу професии со преземање курсеви за преписка.

Ова е решение кое нуди флексибилност за разлика од тренинг центарот каде што треба да ги почитувате распоредот на класите.
Вечерта, за време на викендот или помеѓу две состаноци, тренирате кога имате слободно време.

Континуирана обука на вработените:

Се повеќе и повеќе универзитети или колеџи, како што се бизнис училишта нудат специфични програми за вработените.
Тие развиваат кратки програми и креираат прилагодени курсеви за компаниите.
Ова им овозможува на вработените да тренираат за занаети додека продолжуваат да работат.