Денес е реалност, ние не ги трошиме сите наши животи во една компанија.
Значи, кога се појави моментот или желбата за промена на кариерите, се јавува прашањето за проценка на компетентноста.
Ова е важен чекор кога сакате да ја промените вашата кариера или сакате да развиете професионален проект.

Значи тука се совети од 7 да ги ставите шансите на ваша страна за да успеете во проценката на вашите вештини.

Зошто се направи проценка на вештини?

Проценка на вештини може да се направи на неколку точки во вашиот професионален живот.
Ако ви се каже, "Јас сум бил околу мојата работа и јас сакаат да избегаат од рутина." "Сакам повеќе баланс помеѓу професионалниот и личниот живот." Или: "Би сакал да ги пренасочи и да се промени кариери Дали е ова вистинското време? ", тогаш е потребна проценка на вештини.
Откако не можете да ги претворите овие прашања во акции, проценката на вештини може да ви помогне да видите повеќе јасно за вашиот план за кариера.

Совет # 1: Направете биланс на состојба во вистинско време

Направи биланс на вештини не може да се импровизира, треба да му дадете 100%.
На пример, можете да изберете време од годината кога вашата активност е најмалку интензивна.
Важно е да имате време да размислите внимателно и да направите чекор назад во вашата кариера.

Совет # 2: Да се ​​финансира вашиот извештај за вештини

Вештини пријавуваат трошоци помеѓу 1200 и 2000 евра.
Можете сами да го финансирате, да го користите вашиот DIF (индивидуално право на обука) или преку Pôle Emploi.

Совет # 3: Избор на вистинската организација

Исто така е важно да се избере тело кое ќе биде задолжено за оценување на вашите вештини знаејќи дека слушање, професионалност и синтеза капацитет се од суштинско значење за квалитетна поддршка.

Совет # 4: Изготвување добро подготвено

Реализација на неговата проценка на вештини е да се врати на неговата кариера и вештини кои одат со него.
Исто така, ќе треба да ги разгледате областите што ве привлекуваат без никакви ограничувања.

Совет # 5: Размислете за последиците

Кога менувате работа или дури и кариера, тоа може да има последици врз многу аспекти од животот, особено од семеен и економски аспект.
Затоа е важно, откако проектот ќе биде финализиран, правилно да ги измери ефектите што ќе резултираат со професионална реверзија.

Совет # 6: Студија на пазарот

Целта не е да се најде несигурна и нестабилна работа, па да ги искористат практиките за тестирање на секторот и да видат дали ова е сигурен и одржлив начин.

Совет # 7: Нагласете ги вашите вештини

Оценувањето овозможува, меѓу другото, да ги следи неговите вештини. Па затоа е добро да го користите за тогаш подобрување на своите вештини со работодавачите.
Регрутер може да не сака кога станува збор за ангажирање на лице за преквалификација, целта е да го уверите и да му покажете дека ги имате сите вештини потребни за да се пополни позицијата.