Maxicours: основната референца за онлајн туторство за студентите на CP во Терминале

Maxicours.com е идеална платформа за вашите деца и за себе, ако дојдете да работите во Франција. Тоа вклучува квалитетно тренирање на училиштата, како и многу интерактивни образовни ресурси.

Грижата за учениците оди од подготвителниот курс до последната година од средното образование. На сите студенти со академски потешкотии кои сакаат да имаат корист од образовната поддршка на далечина им се гарантира дека ќе го консолидираат своето знаење. Ќе имаат корист од секојдневната училишна помош за да напредуваат сами, од дома.

Како функционира Maxicours?

Maxicours е онлајн туторска платформа која припаѓа на групата Educlever. Ова име можеби веќе ви значи нешто. Навистина е еден од пионерите на дигиталното образование во Франција. Преку платформата, студентите со празнини во еден или повеќе предмети имаат различни алатки за зајакнување на своето знаење.

Maxicours.com е полн со едукативни елементи и интерактивни вежби од секаков вид за да се олесни учењето. Наставни часови се одржуваат секојдневно од приватни наставници. Може да се контактираат секој ден во неделата за да одговорат на прашања од студентите. Целта на страницата е да им помогне на вашите деца да успеат во нивните студии. Подигнувањето на нивното академско ниво е приоритет на искусни наставници кои се задолжени за туторство.

Образовна содржина одобрена од државата

Со оглед на фактот дека Maxicours ги црпи своите онлајн курсеви главно од банките со ресурси на Министерството за национално образование, квалитетот на неговите услуги е добро воспоставен на терен. Партнерството создадено со министерството е само уште еден непобитен доказ за сериозноста на Maxicours.com.

Покрај тоа, треба да се напомене дека секоја претплата дава неограничен пристап до онлајн енциклопедијата на Universalis. Затоа може да биде многу добра можност за вашето дете да го прошири своето знаење за било која тема на забавен начин, и со сопствен темпо.

Што вклучува понудата за онлајн туторство на Maxicours.com?

Цените прикажани на страницата за презентација на претплатата се атрактивни, бидејќи се движат само од 16 € 60 до 29 €. Сепак, неопходно е да се задржиме на опциите вклучени во различните Maxicours пакети. Ова ќе ви овозможи да го најдете најдоброто учење на далечина за вашето дете.

Сеопфатна едукативна поддршка за домашна работа

Подучување со помош на онлајн наставник е достапно секоја вечер, дури и во недела. Оваа опција е особено погодна за студенти кои бараат квалификувани наставници за помош во домашните задачи. Тие веднаш ќе добијат одговори на нивните прашања.

Персонализираната поддршка понудена од Maxicours можеби е целосно оддалечена, но сепак е одличен начин да ги максимизирате шансите на вашето дете за академски успех, особено во првата година од вашата инсталација. Ова ќе му ги даде сите шанси да добие подобри оценки на училиште.

Поддршка за студенти од КП до Терминале

Maxicours нуди една од најкомплетните понуди во областа на домашно туторство. Од CP до Terminale, секој ученик има неограничен пристап до белешки за часови, видеа и квизови од пониските и повисоките класови. Затоа е идеален за оние на кои им е потребен курс за освежување, дете или возрасен. Добрите ученици кои сакаат да напредуваат во нивната училишна програма исто така ќе бидат воодушевени. Навистина, тие имаат можност да се консултираат со лекциите од следната година.

Вкупно, 35 предмети се поделени на повеќе од 152 лекции и вежби. Сите се сертифицирани во согласност со националните образовни програми и се спроведуваат од овластени наставници. Јазични курсеви, математика, SVT, физика-хемија или дури и историја географија... Ниеден предмет не е поштеден.

Цел за степен за дипломирање преку евтин онлајн туторство

Платформата Maxicours е специјално препорачана за студенти кои мора да положат диплома на крајот на годината. Во случајот на колеџите Brevet des и Bac, модулите за ревизија и аналите се планирани да ги охрабрат студентите да се стремат кон споменување за време на нивната подготовка за испити.

Со споредување на непобедливите стапки што ги нуди страницата со оние за туторство лице в лице, можеме да кажеме без да одиме предалеку дека ова е многу интересна заштеда. Особено што секоја претплата може да се дели во исто семејство, до 5 деца. Што да се апсорбираат училишните тешкотии на цел брат или сестра наспроти релативно скромна сума.

Која претплата да ја изберете на Maxicours.com?

Различно времетраење на претплатата се достапни во зависност од целите на секоја од нив. Така, за едноставен курс за освежување, интензивниот семестар се чини посоодветен. Во случај на подготовка за испити, сепак, се чини поразумно да се одлучите за годишната претплата што ќе заштеди неколку дополнителни евра на годишната цена на пакетот.

Обиди се со онлајн туторство на Maxicours со гаранција "успех или враќање" за сите претплати.

Maxicours.com со гордост прикажува особено висока стапка на задоволство од 97% на одредени страници на страницата. За да ве убедат да ја тестирате нивната платформа, дури ви се нуди гаранција „задоволна или вратена“ за вашиот прв месец на проба и под одредени услови понатаму. Затоа е одлична можност да ви овозможиме да ја тестирате и откриете услугата за поддршка на Maxicours и да добиете идеја за тоа самите.

Дали сакате да го тестирате Maxicours? Сепак, не сте 200% убедени дека оваа платформа ќе одговара на вашите деца подобро од класичен курс за поддршка? Бидете сигурни, нема да преземете (речиси) никаков ризик.

Навистина, ако вашето дете и покрај редовната работа не ја добие својата диплома или не дојде да повтори една година, ќе ви бидат вратени парите. Не двоумете се повеќе и понудете му најнаградувачка учебна година на вашето дете за смешна сума.