Обучете се брзо за дигитални професии користејќи ги забавните упатства понудени на платформата Tuto.com

Дали некогаш сте слушнале за тоа Tuto.com ? Оваа платформа за обука се заснова на принципот на „социјално учење“. Ви овозможува брзо да тренирате во дигитални професии. Кога знаете колку се вредни компјутерските вештини на CV овие денови, претпоставувате дека полагањето на неколку курсеви на www.Tuto.com може да ви овозможи да дадете вистински поттик за вашата професионална кариера.

Што е точно социјално учење?

На Tuto.com наоѓаме претежно обука за учење за компјутери. И поконкретно за технички софтвер како што се пакетот Adobe Photoshop, Illustrator и InDesign. Она што ја разликува оваа MOOC платформа од нејзините конкуренти е фактот дека станува збор за „социјално учење“. Значи, конкретно, што значи социјално учење?

Всушност, за секој курс, просторијата за поддршка е достапна за да им се овозможи на учениците слободно да дискутираат. Со другите учесници или дури и со самиот тренер. Така, ниту едно прашање не останува долго неодговорено. Вистински плус за студентите кои се плашат од изолација често поврзана со онлајн обука.

Размената е во срцето на приоритетите на тимот на Tuto.com. Можно е дури и да се побара менторство преку видео конференција за помалку осигурениците со избирање на „Про курс“. Оваа линија на размислување им гарантира на сите членови на платформата персонализирано и целосно образование на далечина, приспособливо на нивото на секој од нив.

Малата приказна за Tuto.com

Во 2009 година е роден fr.Tuto.com. Основната идеја е да се понуди квалитетна обука за компјутери. Тие ќе ги учат искусни наставници кои пред се се страстни за дигиталните професии. На овој начин, платформата ги поврзува студентите кои сакаат да научат за најпрепознатливиот софтвер во дигиталните професии со тренери кои совршено ги владеат најбараните вештини.

Благодарение на е-учењето преку забавни и лесно разбирливи видеа, сите курсеви за обука се комплетни и се наменети првенствено за почетници на компјутер. Меѓу клиентите на платформата, секако наоѓаме поединци, но и компании кои сакаат ефикасно и пред се брзо да ги обучуваат своите тимови. Затоа, повикувањето на Tuto.com може да биде одлично решение за усовршување на вашите дигитални вештини.

Обуките што ги нуди fr.Tuto.com

На Tuto.com наоѓаме само курсеви за обука кои се поврзани со темата на компјутерите. Ова се движи од употреба на канцелариски софтвер до понапредни курсеви за програмирање, домашна автоматизација, уредување фотографии или веб дизајн, на пример. Секој курс го запознава ученикот со сложениот, но суштински софтвер на денешното работно место.

Секако, сите основи се покриени. Упатствата за Photoshop пополнуваат добар дел од каталогот на fr.Tuto.com. И со добра причина: тој е еден од најкорисните софтвери во светот на дигиталното создавање. Затоа, графичките дизајнери-чираци можат да научат како да ракуваат со софтверот за уредување од А до Ш и да ги откријат новите функции на Photoshop CC. Што се однесува до оние кои бараат обука за уредување видео на Adobe Premiere Pro, цела серија технички курсеви ќе ве научат чекор по чекор на основните алатки што ги сочинуваат овие реномирани програми.

Прилагодена обука според вашите потреби

Усовршувањето или додавањето нови вештини во вашето CV е брзо и интерактивно благодарение на платформата. Веројатно тоа е она што ја објаснува неговата популарност. Сепак, постојат различни категории на цени, и тие зависат од целите што сакате да ги постигнете со обуката. Бидејќи многу предмети се опфатени на страниците на курсот, сосема е можно сами да изградите комплетна програма за обука и целосно прилагодена на вашите потреби.

Од основни карактеристики до напредни софтверски техники, ќе најдете упатства со професионален квалитет за да се пробиете во дигиталниот свет. Освен курсеви за да научите како да користите Photoshop, огромниот каталог на Tuto.com ви подготвува голем број неверојатни изненадувања. Од создавање веб-страници до дигитално сликање, секој аспект на веб има барем еден посветен курс. Затоа е идеално за вас да напредувате во сите области. Дури е можно да земете обука за оптимизација или да научите фотографија преку едноставен видео туторијал. Платформата е дефинитивно образовна револуција.

Кои се цените на платформата?

Во зависност од вашата цел и нивото (напредно или не) што сакате да го достигнете, достапни се различни нивоа на претплати. Повеќе од 1500 материјали за видео курсеви може да се видат бесплатно. Оваа ограничена понуда ви овозможува да го тестирате Tuto.com пред да се одлучите за поскапа формула. Така, секоја од другите формации тогаш има своја единствена цена. Ова во просек варира помеѓу 10 и 50 евра. Курсевите се комплетни, добро формулирани и центрирани на одредена тема истражена во длабочина.

Формулата Tuto.com е совршено прилагодена за луѓе кои сакаат да започнат со хонорарци. Ако едноставно сакате да знаете како да ги користите сите функции на софтверот што веќе сте ги совладале сами, тогаш тоа е директно за вас. Од друга страна, различно е ако приоритет ви е пристапот до обука која е што е можно поцелосна. Во овој случај, тогаш ќе треба да инвестирате малку поголема сума за да можете да ги импресионирате работодавците.

„Про курсевите“ се неквалификувани, но исцрпни обуки за дадена професија. Совршени се за збогатување на CV и зајакнување на знаењето во одредена област. Тоа е всушност прилично значајна програма за обука која има за цел да ве претвори во експерт. Да знаете: сосема е можно да ги искористите часовите акумулирани на вашата CPF (Лична сметка за обука) за да го финансирате вашиот проект на Tuto.com. Не двоумете се да се распрашате кај вашиот работодавец.