Excel është emri me të cilin njihet softueri i zhvilluar nga kompania Microsoft, i përdorur gjerësisht nga kompani dhe individë për të kryer operacione financiare dhe të kontabilitetit duke përdorur spreadsheets.

Excel ose Microsoft Excel është një aplikacion i njohur për fletëllogaritje. Veçoritë e tij përfshijnë një ndërfaqe intuitive dhe mjete të fuqishme llogaritëse dhe grafiku, të cilat, së bashku me një teknikë marketingu, e kanë bërë Excel një nga aplikacionet kompjuterike më të njohura sot. Tabelat e Excel-it përbëhen nga qeliza të renditura në rreshta dhe kolona. Është një program dinamik, me një ndërfaqe tërheqëse dhe shumë veçori për përdoruesin.

Versioni i parë i Excel për sistemin Macintosh u lëshua në 1985 dhe ai i Microsoft Windows u lëshua vetëm dy vjet më vonë, në 1987.

Për çfarë përdoret aplikacioni Excel?

Aplikacioni Excel përdoret për të kryer një sërë detyrash si: llogaritje të thjeshta dhe komplekse, krijimi i një liste të dhënash, krijimi i raporteve dhe grafikëve të sofistikuar, parashikimi dhe analizimi i tendencave, analiza statistikore dhe financiare, përveç të paturit të një gjuhe programimi të integruar të bazuar. në Visual Basic.

Aplikacionet e tij më të zakonshme dhe rutinë janë: kontrolli i shpenzimeve dhe të ardhurave, kontrolli i inventarit, lista e pagave të punonjësve, krijimi i bazës së të dhënave, etj.

Me këtë program ju lehtë mund të krijoni një tabelë, të prezantoni formula matematikore, të bëni kontabilitetin tuaj, të menaxhoni inventarin, të menaxhoni pagesat, etj.

Cili Excel përdoret më shumë nga kompanitë?

Microsoft Office 365 është një nga paketat më të njohura, përveç që përdoret si në laptopë ashtu edhe në stacione pune për zyra të disa kompanive. Me mjete të ndryshme, është e mundur të krijohen dokumente me formate të ndryshme ose të shfrytëzohen shabllonet e ofruara nga vetë Microsoft.

Por, pavarësisht se cilin version të Excel-it përdorni, ato në përgjithësi kanë të njëjtat funksione, dizajni dhe pozicioni i elementeve të caktuara mund të ndryshojnë, por në parim, kur zotëroni një version të Excel-it në mënyrë të përsosur, nuk mund të përballoni asnjë variant tjetër.

në përfundim

Softueri Excel është i një rëndësie të madhe për bizneset. Më shumë se një softuer, Excel është një mjet thelbësor brenda një kompanie, duke qenë i pranishëm në gati 100% të tyre, në të gjithë botën. Kjo ju lejon të krijoni dhe organizoni fletëllogaritëse për buxhetimin, shitjet, analizat, planifikimin financiar dhe më shumë.

Zotërimi i softuerit Excel mund të jetë i një rëndësie të madhe këto ditë dhe të mësoni se si ta përdorni mirë mund të jetë shumë i rëndësishëm për ju, përveçse t'i shtojë vlerë CV-së tuaj dhe t'ju bëjë më konkurrues në tregun e punës. Nëse dëshironi të thelloni njohuritë tuaja në përdorimin e këtij programi, mos hezitoni tren falas në faqen tonë.