Print Friendly, PDF & Email

Ju dëshironi të përparoni, dijeni se një promovim nuk arrihet lehtë. Duhet të kesh një strategji. Janë të shumtë ata që kanë punuar gjatë gjithë jetës së tyre pa marrë kurrë asgjë.

Cilat janë gabimet që mund të bllokojnë një promovim? Këtu janë 12 gabime që nuk duhet t'i bëni kurrë. Ato janë shumë të përhapura dhe ka mundësi që pa e kuptuar, po e bëni pothuajse të pamundur evolucionin tuaj.

1. Ju dëshironi një promovim, por askush nuk e di

Ndryshe nga sa besojnë disa ëndërrimtarë, nuk do të përfundoni duke marrë një promovim duke punuar shumë. Përkundrazi, vetëm punonjësit punëtorë dhe të talentuar që shprehin dëshirën për të bërë më shumë shpërblehen me një gradë të re. Nëse nuk i kishit thënë kurrë shefit tuaj se keni ëndërruar për një rol të ri, më të lartë. Ju mund të prisni vetëm një përkëdhelje mbi supe dhe disa buzëqeshje. Kjo ka kuptim, nëse shefi juaj nuk është i vetëdijshëm për qëllimet tuaja të karrierës. Lini një takim me të dhe tregojini këtë ju dëshironi një promovim. Kërkojini atij gjithashtu disa këshilla për situatën tuaj të veçantë.

2. Mos harroni të shfaqni aftësitë tuaja drejtuese.

Cilësia e punës suaj do të thotë që ju shpesh konsultoheni nga kolegët ose eprorët. Nëse doni të ngriheni në gradë, duhet të demonstroni aftësitë tuaja drejtuese. Mos ia lini të tjerëve të bëjnë karrierë nga puna juaj. Kur jepen promovime, preferohen njerëzit me aftësi drejtuese. Gjeni mënyra për të motivuar kolegët tuaj, për të bërë sugjerime dhe për të ecur më shumë. Nëse bëni një punë të shkëlqyer, por kur arrini në punë nuk i përshëndetni askujt. Për promovim nuk fitohet paraprakisht.

LEXO  Përmirësoni nivelin e suksesit për të arritur më mirë qëllimet tuaja.

3. Përpiquni t'i përmbaheni sa më afër kodit të veshjes së kuzhinierëve.

Ndoshta nuk e keni vënë re, por ka shumë të ngjarë që udhëheqësi juaj të ketë veshur një lloj veshjeje të veçantë. Pra, nëse të gjithë menaxherët veshin pantallona dhe këpucë të zeza, shmangni pantallonat e shkurtra Bermuda dhe këmisha me lule. Megjithëse kodet e veshjes ndryshojnë nga industria në industri, kushtojini vëmendje mënyrës se si vishen njerëzit në pozicionin ku po aplikoni. Mundohuni t'i imitoni pa cenuar personalitetin tuaj dhe pa e tepruar.

4. Çështja e punës, tejkaloni pritshmëritë.

Nëse mendoni se shefi juaj nuk e di se sa kohë kaloni në Facebook çdo ditë, e keni gabim. Nëse thjesht bëni shaka në punë, shefi juaj do ta vërë re. Dhe kjo nuk do t'ju ndihmojë të promovoheni. Në vend të kësaj, provoni të eksperimentoni me metoda të ndryshme pune, softuer të ri, aplikacione të reja. Ndiqni kohën tuaj të punës dhe kuptoni se si ta përdorni më së miri për të kryer më shumë punë në më pak kohë. Të gjithëve u pëlqen një punë e bërë mirë shpejt.

5. Vepro si një profesionist i përkryer

Ekziston një ndryshim midis dijes dhe gjithëdijshmërisë, sepse nëse perceptoheni si një person që i di të gjitha, mund t'ju kushtojë promovimi juaj. Menaxherët po kërkojnë dikë që mund të zhvillohet dhe të përgatitet për një pozicion të ri. Nëse jeni të vetëkënaqur, shefi juaj mund të mendojë se do ta ketë të pamundur t'ju trajnojë. Në vend të kësaj, mos kini frikë të pranoni atë që nuk dini dhe zhvilloni përulësinë tuaj. Askush nuk dëshiron të punojë me një idiot që nuk kupton asgjë, por që megjithatë mendon se është ekspert.

LEXO  Gjeni balancën mes jetës personale dhe profesionale

6. Shmangni kalimin e kohës duke u ankuar

Të gjithë mund të ankohen herë pas here për punën e tyre. Por ankimi i vazhdueshëm do t'i nervozojë kolegët dhe menaxherët. Dikush që e kalon kohën duke qarë dhe duke mos punuar, nuk është i destinuar të bëhet menaxher. Numëroni sa herë jeni ankuar këtë javë, identifikoni çështjet që ju shqetësonin dhe bëni një plan për të përmirësuar situatën.

7. Cilat janë prioritetet e menaxherit tuaj?

Ju e dini se doni një rritje. Por ju gjithashtu duhet të dini se çfarë dëshiron menaxheri juaj. Cilat janë synimet dhe preferencat e tij të punës? Kjo është në mënyrë që të përshtateni sa më shumë me të. Ju mund të drejtoni të gjitha përpjekjet tuaja dhe të përqendroni të gjitha aftësitë tuaja në drejtimin e gabuar. Qëndroni vigjilent ndaj çdo ndryshimi në situatë. Nëse shefi juaj nuk i lexon kurrë ato email dhe nuk pi kurrë kafe. Mos e prisni në aparatin e kafesë dhe mos i dërgoni me email një raport prej 12 faqesh.

8. Sigurohuni që jeni dikush që mund t'i besoni

Po flasim për besimin që vjen kur shefi juaj e di që ju mund ta bëni një punë dhe ta bëni mirë. Mund të mos keni aftësi të mira komunikimi ose shpesh nuk keni kohë. Gjë që mund të çojë në probleme besimi mes jush dhe shefit tuaj. Ai mund të pyesë veten për aftësitë dhe seriozitetin tuaj. Nëse po, bisedoni me shefin tuaj për mënyrën më të mirë për ta mbajtur atë të informuar për punën në vazhdim.

9. Kujdes për reputacionin tuaj

Reputacioni juaj thotë shumë për ju, veçanërisht kur bëhet fjalë për promovime. Ju jeni shpesh i sëmurë gjatë pushimeve të shkollës. Blloko praktikisht çdo ditë në bllokime trafiku. Skedari që duhej të kthenit u vonua sepse kompjuteri juaj u rrëzua. Me fjalë të tjera, kur doni një promovim, duhet të punoni. Dhe zgjidhja e të gjitha problemeve, të cilat në baza ditore mund të sugjerojnë se jeni me keqbesim, është pjesë e punës.

LEXO  Stresi, merrni një hap prapa dhe shprehni emocionet tuaja në mënyra konstruktive.

10. Mos mendoni vetëm për paratë

Shumica e promovimeve vijnë me një rritje dhe nuk ka asgjë të keqe të duash të fitosh para. Por nëse jeni duke kërkuar për një punë të re vetëm për paratë. Ka të ngjarë të shihni që njerëzit që duan vërtet përgjegjësitë dhe të ardhurat shtesë që vijnë me to do t'ju kalojnë. Shefi juaj do të preferojë njerëz që kujdesen për biznesin, të cilët pëlqejnë një punë të kryer mirë. Jo vetëm ata që duan një pagë më të lartë dhe për të cilët asgjë tjetër nuk ka rëndësi

11. Përmirësoni aftësitë tuaja në marrëdhënie.

Nëse nuk dini si të komunikoni apo të silleni mirë me të tjerët, kufizoni shanset tuaja për të avancuar në kompani. Në pozicionin tuaj të ri, mund t'ju kërkohet të menaxhoni një punonjës tjetër ose një ekip të tërë. Shefi juaj duhet të dijë se ju mund të ndërveproni me ta në një mënyrë pozitive dhe motivuese. Demonstrojini këto aftësi tani. Mendoni se si ndërveproni me të tjerët dhe shikoni se si mund të përmirësoni aftësitë tuaja në marrëdhënie në çdo situatë.

12. Kujdesuni për shëndetin tuaj.

Ju mendoni se shefit tuaj nuk i intereson që ju të kujdeseni për shëndetin tuaj. Ju jeni të gabuar. Pavarësisht nëse ju pëlqen apo jo, zakonet e kequshqyerjes, ushtrimeve dhe gjumit mund të ndikojnë në vendin tuaj të punës. Shefi juaj mund t'ju thotë: Nëse nuk mund të kujdeseni për veten, si do të kujdeseni për të tjerët? Nëse e dini se mund të kujdeseni më mirë për veten në punë dhe në shtëpi, vendosni vetes synime të vogla dhe të arritshme. Do t'ju ndihmojë të ndiheni energjik dhe pozitiv.