Drejtues i një dyqani, vura re përmes mbikëqyrjes video se një nga punonjësit e mi po përdor raftet pa paguar për ato që merr. Unë dua ta heq nga puna për shkak të vjedhjeve të tij. A mund t'i përdor imazhet nga kamera e mbikëqyrjes si provë?

Mbikëqyrja video: garantimi i sigurisë së pronës dhe lokaleve nuk kërkon informacion për punonjësit

Në një çështje të paraqitur për vlerësim në Gjykatën e Kasacionit, një punonjëse e punësuar si arkëtare-shitëse në një dyqan kundërshtoi përdorimin e regjistrimeve të vëzhgimit me video, të cilat dëshmonin se ajo ishte duke kryer vjedhje brenda dyqanit. Sipas saj, punëdhënësi që vendos një pajisje monitorimi për sigurimin e një dyqani duhet të justifikojë këtë qëllim ekskluziv për të hequr dorë nga konsultimi me CSE për zbatimin e pajisjes, në rast të kundërt duhet të konsultohet CSE dhe punonjësit të informohen për ekzistencën e saj.

Gjykata e Lartë vendosi që sistemi i mbikëqyrjes video i cili ishte instaluar për të garantuar sigurinë e dyqanit, nuk regjistronte aktivitetet e punonjësve në një stacion pune specifik dhe nuk ishte përdorur për të monitoruar personin e interesuar në dyqan. Ushtrimin e funksioneve të tij . Kjo

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Zhvillimi i llogarisë tuaj në Instagram në 4 hapa