Në kontekstin aktual epidemiologjik dhe fluksin e madh të pacientëve me dëmtim të rëndë të frymëmarrjes të lidhur me SARS-CoV-2 (COVID-19), është e nevojshme të kemi mjete për trajnim të përshpejtuar në menaxhimin e dështimit të frymëmarrjes në këta pacientë në mënyrë që të të funksionojnë sa më shumë profesionistë shëndetësorë.

Ky është i gjithë qëllimi i këtij kursi i cili merr formën e një "mini MOOC" që kërkon maksimum 2 orë investim.

 

Ai ndahet në dy pjesë: e para kushtuar bazave të ventilimit artificial dhe e dyta kushtuar specifikave të menaxhimit të një rasti të mundshëm ose të konfirmuar të COVID-19.

Videot e pjesës së parë korrespondojnë me një përzgjedhje videosh nga MOOC EIVASION (Mësimi Inovativ i Ventilimit Artificial nga Simulimi), i disponueshëm në dy pjesë në FUN MOOC:

  1. "Airimi artificial: bazat"
  2. "Airimi artificial: nivel i avancuar"

Ju rekomandojmë fuqimisht që fillimisht të merrni të gjithë kursin “COVID-19 dhe Kujdesi Kritik”, më pas nëse keni ende kohë dhe jeni të interesuar për këtë temë, regjistrohuni për MOOC EIVASION. Në të vërtetë, nëse e ndiqni këtë trajnim, është sepse urgjenca epidemiologjike kërkon që të trajnoheni sa më shpejt që të jetë e mundur.

Siç do ta shihni, shumë video janë xhiruar "në një shtrat simulator" duke përdorur xhirime interaktive me shumë kamera. Mos ngurroni të ndryshoni këndin tuaj të shikimit me një klikim të vetëm gjatë shikimit.

 

Videot e pjesës së dytë janë xhiruar nga ekipe nga Assistance Publique - Hôpitaux de Paris (AP-HP) të përfshira në luftën kundër COVID-19 dhe Société de Réanimation de Langue Française (SRLF).

LEXO  04| Cilat janë kriteret për të marrë përsipër projektet e tranzicionit profesional?

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale