Ndiqni një MOOC në OpenClassRoom për të rritur CV tuaj shpejt

Falë teknikave të reja të mësimdhënies, ndjekja e një MOOC tani është brenda mundësive të të gjithë atyre që dëshirojnë të rrisin CV-në e tyre shpejt dhe me një kosto më të ulët. OpenClassRoom është padyshim një nga liderët në këtë sektor. Ka një mori kursesh falas dhe online me cilësi të rrallë.

Çfarë është MOOC?

Ky shkurtim i çuditshëm shpesh është i vështirë për t'i shpjeguar qartë dikujt që nuk është i njohur me mësimin në distancë. Megjithatë, nuk mund të regjistroheni në OpenClassRoom pa e kuptuar dhe kuptuar kuptimin e kësaj fjale.

Kurset Open Open Massive ose Trajnimi i Hapur Online

MOOC (shqiptohet "Mouk") në të vërtetë do të thotë "Kurse të hapura masive në internet" në anglisht. Zakonisht përkthehet me emrin "Trajnim në internet i hapur për të gjithë" (ose FLOAT), në gjuhën e Molierit.

Këto janë në fakt kurse vetëm në internet. Avantazhi? Ato shpesh çojnë në certifikim, të cilin mund ta theksoni në CV. Madje në disa raste është e mundur të merret edhe një diplomë e njohur nga shteti deri në Bac+5. Falë kursimeve që lidhen me përdorimin e materialeve edukative dixhitale, çmimet e MOOC janë të pakrahasueshme. Shumica dërrmuese e kurseve janë të aksesueshme pa pagesë ose në këmbim të shumave modeste në lidhje me njohuritë e ofruara.

Çertifikatat për të rritur CV tuaj lehtë dhe shpejt

Është e rëndësishme të kuptohet se MOOC janë revolucione të vërteta pedagogjike. Falë internetit, çdokush mund të stërvitet në shtëpi nga shtëpia në sajë të platformave të ndryshme ekzistuese. Kjo është një mundësi unike për të studiuar me çmim të lirë, apo edhe falas, ndërsa ka mundësi të mos ketë kohë ose kufizime financiare.

Një metodë mësimore e njohur gjithnjë e më shumë nga punëdhënësit

Edhe pse ka ende një rrugë të gjatë për të bërë legjitimitetin e këtij lloji të të mësuarit në distancë të njohur nga të gjithë punëdhënësit në Francë, duhet të theksohet se certifikatat e MOOC-ve të caktuara mund të bëjnë plotësisht ndryshimin midis CV-së tuaj dhe atë të një tjetri. Këto certifikata të përfundimit të trajnimit janë gjithnjë e më shumë të vlerësuar, në veçanti në kompanitë e mëdha që dëshirojnë të trajnojnë punonjësit e tyre me kosto më të ulët.

Kurset online të ofruara nga OpenClassRoom

Ishte në fund të vitit 2015 që platforma u bë vërtet e njohur. Nën kryesimin e François Hollande, Mathieu Nebra, themeluesi i faqes, vendosi të ofrojë abonimin "Premium Solo" për të gjithë punëkërkuesit në Francë. Është kjo dhuratë e këndshme për të papunët që e çoi OpenClassRoom në krye të renditjes së FLOAT-ve më të ndjekur dhe më të njohur në vend.

Nga Zero Site në Openclassroom

Pak njerëz janë të vetëdijshëm, por Openclassroom dikur njihej me një emër tjetër. Kjo ishte disa vite më parë. Në atë kohë, ajo ende quhej "Site du Zéro". Ajo u vendos në internet nga vetë Mathieu Nebra. Objektivi kryesor ishte njohja e fillestarëve me gjuhë të ndryshme programimi.

Çdo ditë, përdorues të rinj regjistrohen për të ndjekur kurset e ndryshme të vendosura në internet falas. Prandaj, gradualisht po bëhet relativisht urgjente të shqyrtohet zhvillimi i mëtejshëm i këtij sistemi duke propozuar një metodë krejtësisht të re mësimore. Ndërkohë që popullarizonte mësimin elektronik, OpenClassRoom u bë më profesional dhe gradualisht u bë mashtruesi që njohim sot.

Kurset e ndryshme të ofruara në OpenClassRoom

Duke u bërë OpenClassRoom, Site du Zéro është metamorfozuar në një platformë të plotë trajnimi në internet, tipari kryesor i së cilës është të jetë i aksesueshëm për të gjithë. Më pas, katalogu i trajnimeve u ridizajnua dhe u zgjerua shumë.

Shumë kurse shtohen çdo muaj dhe disa prej tyre çojnë edhe në diploma. Përdoruesit tani mund të zgjedhin të trajnohen për të gjitha llojet e lëndëve, duke filluar nga marketingu te dizajni, si dhe zhvillimi personal.

Si të ndiqni një MOOC në OpenClassRoom?

Dëshironi të rritni CV-në tuaj dhe të ndiqni një MOOC, por nuk dini si ta bëni këtë? Ndonjëherë mund të jetë e vështirë të zgjidhni ofertën më të përshtatshme për projektin tuaj profesional. Ndiqni këtë udhëzues për të parë më qartë dhe për të ditur se cilën ofertë të zgjidhni në OpenClassRoom.

Cili ofertë për të zgjedhur në OpenClassRoom?

Tre lloje abonimesh mujore ofrohen kur regjistroheni në platformën e kurseve online: Falas (Pa pagesë), Premium Solo (20 €/muaj) dhe Premium Plus (300 €/muaj).

Plani falas është natyrisht më pak interesant pasi e kufizon përdoruesin të shikojë vetëm 5 video në javë. Megjithatë, ky abonim është i përsosur nëse thjesht dëshironi të testoni platformën përpara se të zgjidhni një ofertë më të lartë.

Vetëm nga abonimi Premium Solo mund të merrni një certifikatë përfundimi

Do të jetë thelbësore t'i drejtoheni abonimit Premium Solo, i cili do t'ju japë mundësinë për të marrë certifikatat e çmuara të përfundimit të trajnimit që do të zbukurojnë CV-në tuaj. Kjo paketë kushton vetëm 20 € në muaj. Madje është falas nëse jeni punëkërkues, ndaj mos hezitoni të regjistroheni në platformë nëse ky është rasti juaj. Nuk do t'ju kushtojë asgjë!

Sidoqoftë, për të përmirësuar vërtet CV-në tuaj, do t'ju duhet t'i drejtoheni abonimit Premium Plus

Duhet të theksohet se vetëm paketa më e shtrenjtë (pra Premium Plus) jep akses në kurset e diplomës. Nëse planifikoni të pasuroni vërtet biografinë tuaj, do t'ju duhet të zgjidhni absolutisht abonimin me 300 €/muaj. Në varësi të kursit të zgjedhur, ju do të keni kështu mundësinë për të marrë diploma autentike të njohura nga shteti. Në OpenClassRoom, niveli është midis Bac+2 dhe Bac+5.

Edhe nëse krahasuar me dy ofertat e tjera të ofruara nga platforma, në pamje të parë duket e lartë, oferta Premium Plus është ende atraktive ekonomikisht. Në të vërtetë, tarifat e shkollimit të disa shkollave të specializuara mbeten shumë më pak të përballueshme sesa kurset e diplomës që gjenden në OpenClassRoom.