Kuponat e restorantit 2021: asnjë ulje e përjashtimit për URSSAF

Që nga ligji i financave të vitit 2020, kufiri i përjashtimit për kuponët e ushqimit është rritur çdo vit në të njëjtin proporcion me ndryshimin në indeksin e çmimeve të konsumit duke përjashtuar duhanin midis 1 tetorit të vitit të parafundit dhe 1 tetorit të vitit që i paraprin atij të blerjes. të kuponëve të restoranteve dhe të rrumbullakosura, nëse është e nevojshme, në centin më të afërt të euros.

Vlera e indeksit të çmimit të konsumit - të gjitha familjet - me përjashtim të duhanit është:

  • 103,99 nga 1 tetori 2019;
  • 103,75 që nga 1 tetori 2020.

Ndryshimi në indeks për periudhën e referimit për kuponët e vaktit është negativ. Duke zbatuar në mënyrë rigoroze indeksin, shuma e përjashtuar e kuponëve të vaktit duhet të ketë rënë në 2021 nga 5,55 euro në 5,54 euro.

Faqja e rrjetit URSSAF gjithashtu kishte konfirmuar fillimisht këtë shumë të re të përjashtimit maksimal nga pjesëmarrja e punëdhënësit. Por URSSAF më në fund ndryshoi vlerën e njoftuar në faqen e saj për t'u kthyer në një përjashtim maksimal prej 5,55 euro.

Prandaj, vlera e kuponit të restorantit që jep të drejtën e përjashtimit maksimal mbetet ndërmjet 9,25 € (kontributi i punëdhënësit prej 60%) dhe 11,10 € (kontributi i punëdhënësit prej 50%)...

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Ndjekja në internet me identifikues unikë: sfida dhe masa paraprake