Email-i është mjeti kryesor i komunikimit që përdorim në punë. Megjithatë, duhet të keni kujdes që të mos e banalizoni atë dhe të keni një zakon të keq për të shkruar shpejt dhe keq. Një email që largohet shumë shpejt mund të jetë shumë i rrezikshëm.

Disavantazhet e një emaili që u largua shumë shpejt

Dërgimi i një emaili të shkruar me padurim, bezdi ose bezdi do të dëmtojë seriozisht besueshmërinë tuaj. Në të vërtetë, ndikimi në imazhin tuaj me marrësin tuaj mund të jetë katastrofik.

Mungesa e seriozitetit

Kur shkruani një email shpejt dhe në çdo mënyrë dhe e dërgoni, përshtypja e parë që do të ketë intervistuesi juaj është se ju mungon serioziteti. Ka një minimum për tu respektuar.

Në këtë mënyrë, marrësi juaj do t'i thotë vetes se nuk po e merrni seriozisht atë që po bëni. Çfarë duhet të mendojmë për një person që dërgon një email pa një sjellje të sjellshme ose pa subjekt?

Mungesa e kujdesit

Personi që lexon emailin tuaj do ta ketë të vështirë të mendojë për ju si një profesionist. Ajo do të mendojë se nëse nuk keni qenë në gjendje të organizoheni për të shkruar një email të saktë, nuk do të jeni në gjendje t'i kuptoni plotësisht nevojat e saj. Kjo mund t'ju ndikojë edhe më shumë nëse po flisni me një klient, qoftë në një kontekst B2B ose B2C.

Mungesa e konsideratës

Së fundi, marrësi do t'i thotë vetes se nuk ke konsideratë për të, prandaj nuk ke marrë kohën e nevojshme për të shkruar një email normal. Në raste të tjera, ata mund të pyesin nëse e dini vërtet identitetin dhe statusin e tyre. Në realitet, ju mund të flisni me një menaxher pa e ditur atë, kështu që rëndësia e marrjes së kohës tuaj në shkrimet tuaja profesionale.

LEXO  Shembull letre për të kontestuar një zbukurim të pagave

Posta u largua shumë shpejt: pasojat

Një email që largohet shumë shpejt mund të ndikojë në reputacionin tuaj dhe atë të krijimit tuaj.

Në të vërtetë, marrësi mund të jetë i indinjuar dhe t'u drejtohet eprorëve tuaj për të kërkuar që të vendosim një bashkëbisedues tjetër në dispozicion të tij. Kjo është më e mundshme kur bëhet fjalë për një partner ose një investitor. Kështu, ju mund të humbni privilegjin e komunikimit me lojtarët kryesorë në kompaninë tuaj.

Gjithashtu, reputacioni juaj do të njolloset brenda kompanisë e cila nuk do t'ju besojë më që t'ju caktojë detyra të caktuara. E cila mund të kufizojë ashpër perspektivat tuaja të karrierës. Obviousshtë e qartë se ky nuk do t'i japë së shpejti një promovim një punonjësi që nuk i kushton rëndësi të madhe shkrimit profesional.

Së fundi, ju mund të humbni klientët ose perspektivat duke shkruar një email shumë shpejt. Ata nuk mendojnë se konsiderohen me vlerën e tyre të drejtë dhe do t'i drejtohen një kompanie tjetër.

 

Emaili është një shkrim profesional i të cilit është e nevojshme të respektohen përdorimet, si dhe rregullat. Në këtë kuptim, fjalitë e sakta si dhe shprehjet e sjellshme nuk duhet të anashkalohen. Së fundi, shmangni me çdo kusht të shkruani një email emocional. Gjuha e papërshtatshme si dhe frazat e këqija do t'ju dëmtojnë në mënyrë të pashmangshme.