Rrjetet sociale kanë shumë përfitime, por diskrecioni dhe privatësia nuk janë në të vërtetë pjesë e saj. Nuk është e pazakontë të dëgjosh për njerëz që e kanë gjetur veten të diskredituar për shkak të një mesazhi të keq, qoftë edhe të vjetër. Kjo mund të jetë e rrezikshme në nivel personal, por edhe profesional dhe shpejt të bëhet problematike. Një sajt si Twitter është edhe më i frikshëm në atë që natyra e tij e menjëhershme mund të çojë shpejt në siklet midis përdoruesve të internetit. Prandaj do të priremi të duam të pastrojmë tweet-et tona, por detyra papritmas mund të duket më e ndërlikuar sesa pritej…

A është me të vërtetë e dobishme të hiqni tweets?

Kur doni të hiqni disa tweets ose fshini të gjitha gjurmët e postimeve tuaja, ju mund të provoni disa shkurajime dhe pyesni veten nëse kjo është me të vërtetë e dobishme. Duhet të mendojmë, sepse rrjetet sociale kanë një vend shumë të rëndësishëm tani dhe aktiviteti ynë mund të kthehet kundër nesh në një çast.

Jo të gjithë do të kenë nevojë të mbrojnë veten, por është më mirë të tregoheni të kujdesshëm shumicën e kohës. Nga ana tjetër, nëse jeni një person që evoluoni në një mjedis ku imazhi është i rëndësishëm, një person të cilit mund t'i dëmtoni për shembull, do t'ju duhet të mbroni veten sa më shumë që të jetë e mundur. Pse ? Thjesht sepse çdo llogari në rrjetet tuaja sociale do të rrezikonte të kontrollohej derisa të gjendet një element kompromentues. Njerëzit keqdashës do të marrin pamje nga ekrani ose do t'ju citojnë drejtpërdrejt në ueb (faqe, blog, etj.) për të zbuluar gjithçka në mes të ditës. Ju gjithashtu mund të tradhtoheni nga një motor kërkimi, si për shembull Google, i cili mund t'i referohet publikimeve tuaja komprometuese në rezultatet e tij. Nëse dëshironi të gjeni cicërima që kanë lidhje me SEO, thjesht shkoni në Google dhe kërkoni për tweet-et duke shtypur emrin e llogarisë tuaj dhe fjalën kyçe "twitter".

Pa qenë një personazh publik i monitoruar për veprimet dhe gjestet e tij më të vogla, do të ishte e pakëndshme nëse një koleg ose një nga menaxherët tuaj do të gjente tweet-e që lënë përshtypje të keqe, dhe kjo fatkeqësisht mund të ndodhë shumë shpejt, sepse edhe rekrutuesit e brendshëm e kanë gjithnjë e më shumë këtë zakon. duke shkuar në rrjetet sociale për të marrë një ide për kandidatin që aplikon për një pozicion apo detyrë.

Prandaj është e sigurt që të kesh një imazh të paqortueshëm në rrjetet sociale do t'ju mbrojë nga shumë probleme, kështu që fshirja e përmbajtjes tuaj të vjetër në Twitter mund të jetë e dobishme për t'ju mbrojtur nga çdo surprizë e pakëndshme. Por pastaj, si?

Hiq tweets e tij të vjetër, një çështje të komplikuar

Twitter është një platformë që nuk lehtëson fshirjen e tweet-eve të vjetra dhe për këtë arsye kjo detyrë është më e ndërlikuar sesa imagjinohet apriori. Në të vërtetë, përtej 2 postimeve të fundit në Twitter, nuk do të keni më akses në pjesën tjetër në linjën tuaj kohore dhe ky numër mund të arrihet lehtësisht në këtë platformë ku postimi i rregullt në Twitter nuk është i pazakontë. Pra, si të fshini me sukses tweet-et e vjetra? Do t'ju duhet t'i qaseni manualisht këtyre tweet-eve duke përdorur teknika pak a shumë të ndërlikuara. Një gjë është e sigurt, do t'ju duhet durim dhe mjete të mira për heqje efektive.

Fshini disa tweets ose bëni një pastrim të madh

Nuk do të keni të njëjtat manipulime për të bërë nëse dëshironi të fshini disa cicërima ose të gjitha, kështu që mendoni me kujdes përpara se të merrni vendimin tuaj për të shmangur manipulimet e panevojshme.

Nëse e dini saktësisht se cilat tweet dëshironi të fshini, përdorni kërkimin e avancuar nga një pajisje (kompjuter, smartphone, tablet) për të gjetur tweet-et tuaja për t'i fshirë. Megjithatë, nëse doni të bëni një pastrim total të tweet-eve tuaja të vjetra, do t'ju duhet të kërkoni arkivat tuaja nga faqja për të klasifikuar dhe fshirë tweet-et tuaja. Për t'i marrë ato, gjithçka që duhet të bëni është të hyni në cilësimet e llogarisë tuaj dhe të bëni një kërkesë, procesi është mjaft i thjeshtë dhe i shpejtë, ndaj pse ta privoni veten nga ai?

Mjete të dobishme

Ka një sërë mjetesh që ju lejojnë të fshini tweet-et tuaja të vjetra lehtësisht dhe shpejt, ndaj këshillohet t'i merrni ato për një pastrim efektiv që nuk do të ketë surpriza të pakëndshme.

Tweet Deleter

Mjeti Tweet Deleter është mjaft popullor, pasi është shumë gjithëpërfshirës. Në të vërtetë, siç tregon qartë emri i tij, përdoret për të fshirë tweet-et. Do t'ju ndihmojë të fshini një numër të madh tweet-esh menjëherë me një opsion për të zgjedhur përmbajtjen për t'u fshirë sipas vitit, për shembull. Kjo do t'ju lejojë të pastroni vitet e para të cicërimave, për shembull.

Por ky mjet nuk ndalet me kaq! Ju mund të zgjidhni tweet-et bazuar në fjalë kyçe dhe llojin e tyre për pastrim efikas dhe të shpejtë. Nëse doni të filloni nga e para, ky mjet gjithashtu lejon një fshirje totale të të gjithë aktivitetit tuaj në platformë.

Prandaj, fshirja e Tweet është një mjet shumë praktik dhe fleksibël për të pasur një llogari të paqortueshme. Sidoqoftë, nuk është falas pasi do t'ju duhet të paguani 6 dollarë për ta përdorur atë. Por për këtë çmim, nuk ka asnjë hezitim për asnjë moment duke pasur parasysh performancën e disponueshme.

Cicëroj Fshi

Nga ana tjetër, nëse për momentin jeni në një pikë ku nuk është e dobishme të paguani për një aplikacion që mund të fshijë tweet-et tuaja, mund të zgjidhni Tweet Delete, i cili është falas për t'u përdorur. Ky mjet funksionon duke zgjedhur datën nga e cila përdoruesi dëshiron të fshijë tweet-et. Tweet Delete kujdeset për pjesën tjetër. Megjithatë, ky veprim është i pakthyeshëm, prandaj sigurohuni për zgjedhjen tuaj përpara se të filloni. Nëse keni frikë se mos pendoheni për fshirje të caktuara, mos hezitoni të bëni një kopje rezervë duke rikuperuar arkivat tuaja përpara se të kryeni ndonjë veprim.