Shembull i letrës së dorëheqjes për arsye personale për një kujdestar fëmijësh

 

[Emri] [Emri i dërguesit]

[Adresë]

[Kodi postar] [Qyteti]

                                                                                                                                          [Emri i punëdhënësit]

[Adresa e dorëzimit]

[Kodi postar] [Qyteti]

Letër e regjistruar me vërtetimin e marrjes

Tema: Dorëheqja për arsye personale

 

Të nderuar zonja dhe zotëri [mbiemri i familjes]

Më vjen shumë keq që duhet t'ju informoj se e shoh veten të detyruar të jap dorëheqjen nga posti im si kujdestar për familjen tuaj. Ky vendim ishte jashtëzakonisht i vështirë për mua, sepse kam pasur një dashuri të madhe për fëmijët tuaj, të cilët kam pasur privilegjin t'i mbaj dhe kam shumë respekt për ju, prindërit e tyre.

Fatkeqësisht, një detyrim personal i paparashikuar më detyron t'i jap fund bashkëpunimit tonë. Dua t'ju siguroj se më vjen shumë keq për këtë situatë dhe se nuk do ta kisha marrë këtë vendim nëse nuk do të kishte qenë absolutisht i nevojshëm.

Dëshiroj t'ju falënderoj përzemërsisht për besimin tuaj dhe për momentet e ndarjes që kemi mundur të përjetojmë së bashku. Unë pata mundësinë të shihja fëmijët tuaj të rriteshin dhe lulëzojnë, dhe ishte një burim gëzimi dhe pasurimi personal për mua.

Sigurisht që do të respektoj njoftimin e dorëheqjes prej [x javë/muaj] që kemi rënë dakord në kontratën tonë. Prandaj dita ime e fundit e punës do të jetë [data e përfundimit të kontratës]. Unë marr përsipër të vazhdoj të kujdesem për fëmijët tuaj me të njëjtin kujdes dhe vëmendje si zakonisht, në mënyrë që ky tranzicion të shkojë sa më mirë.

Unë mbetem në dispozicionin tuaj për çdo informacion të mëtejshëm ose për të rekomanduar kolegë cilësorë. Edhe një herë, dua t'ju falënderoj për besimin që keni treguar ndaj meje dhe për momentet e lumturisë që kemi ndarë së bashku.

Të fala,

 

[Komuna], 15 shkurt 2023

                                                    [Nënshkruani këtu]

[Emri] [Emri i dërguesit]

 

Shkarko "dorëheqjen-për-arsye-personale-maternal-assistant.docx"

dorëheqja-për-arsye-personale-assistant-mother.docx – Shkarkuar 3829 herë – 15,87 KB

 

Shembull i letrës së dorëheqjes për rikualifikimin profesional të një kujdestari

 

[Emri] [Emri i dërguesit]

[Adresë]

[Kodi postar] [Qyteti]

                                                                                                                                          [Emri i punëdhënësit]

[Adresa e dorëzimit]

[Kodi postar] [Qyteti]

Letër e regjistruar me vërtetimin e marrjes

Tema: Dorëheqja

 

Të nderuara zonja dhe zotëri [mbiemri i familjes],

Ju shkruaj sot me një pikëllim, sepse jam i detyruar t'ju njoftoj se do të më duhet të jap dorëheqjen nga detyra ime si kujdestare e familjes suaj. Ky vendim nuk ishte i lehtë për t'u marrë, pasi unë kam zhvilluar një dashuri të veçantë për fëmijët tuaj dhe kam pasur kënaqësi të punoj me ju gjatë gjithë këtyre viteve.

Unë e kuptoj se ky lajm mund të jetë i vështirë për t'u dëgjuar dhe unë sinqerisht kërkoj falje për çdo shqetësim që mund t'i shkaktojë familjes suaj. Megjithatë, dua t'ju qetësoj duke ju shpjeguar se këtë vendim e mora pas shqyrtimit të kujdesshëm dhe duke pasur parasysh mirëqenien tuaj.

Në të vërtetë, kam vendosur të nis një aventurë të re profesionale dhe do të ndjek një kurs trajnimi për t'u bërë [emri i punës së re]. Kjo është një mundësi që nuk mund ta humbisja, por jam i vetëdijshëm se do t'ju prishë jetën e përditshme dhe ju kërkoj falje për këtë.

Për të minimizuar shqetësimet për familjen tuaj, doja t'ju informoja tani për vendimin tim, i cili do t'ju lejojë të kërkoni paraprakisht një kujdestar të ri. Sigurisht që jam në dispozicion për t'ju ndihmuar në këtë kërkim dhe për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve tuaja.

Dua t'ju falënderoj përzemërsisht për besimin që më keni dhënë gjatë këtyre viteve. Ka qenë një kënaqësi e vërtetë për mua të punoj me ju dhe të shoh fëmijët tuaj të rriten dhe të lulëzojnë.

Sigurisht që do të respektoj njoftimin e dorëheqjes prej [x javë/muaj] që kemi rënë dakord në kontratën tonë. Prandaj dita ime e fundit e punës do të jetë [data e përfundimit të kontratës]. Unë marr përsipër të vazhdoj të kujdesem për fëmijët tuaj me të njëjtin kujdes dhe vëmendje si zakonisht, në mënyrë që ky tranzicion të shkojë sa më mirë.

Ju uroj gjithë të mirat për të ardhmen dhe jam i bindur se do të mbajmë lidhje të forta, edhe nëse nuk do të jem më kujdestari juaj.

Të fala,

[Komuna], 15 shkurt 2023

                                                            [Nënshkruani këtu]

[Emri] [Emri i dërguesit]

 

Shkarko "letër-dorëheqje-për-profesional-rikonversion-assistant-nursery.docx"

letër-dorëheqje-për-profesionale-rikonversion-assistant-nursery.docx – Shkarkuar 3902 herë – 16,18 KB

 

Shembull i letrës së dorëheqjes për pensionin e parakohshëm të një kujdestari

 

[Emri] [Emri i dërguesit]

[Adresë]

[Kodi postar] [Qyteti]

                                                                                                                                          [Emri i punëdhënësit]

[Adresa e dorëzimit]

[Kodi postar] [Qyteti]

Tema: Dorëheqja për pension të parakohshëm

I dashur [emri i punëdhënësit],

Me shumë emocion ju informoj për vendimin tim për të marrë pension të parakohshëm pas kaq shumë vitesh të kaluara pranë jush si kujdestare e certifikuar. Ju jam shumë mirënjohës për besimin që më keni treguar duke më besuar kujdesin për fëmijët tuaj dhe dua t'ju falënderoj për këtë përvojë të mrekullueshme që më ka sjellë gëzim dhe pasurim të madh.

Jam i bindur se do ta kuptoni që kjo zgjedhje për të dalë në pension nuk ishte e lehtë për mua, sepse gjithmonë kam pasur kënaqësi të madhe të kujdesem për fëmijët tuaj. Megjithatë, është koha që unë të ngadalësoj ritmin dhe të shijoj pensionin tim duke kaluar kohë me familjen dhe miqtë e mi.

Dëshiroj t'ju falënderoj edhe një herë për këto vite të kaluara pranë jush dhe për mbështetjen dhe besimin tuaj gjatë gjithë kësaj aventure të madhe. Do të bëj gjithçka që është e mundur për të siguruar një tranzicion të qetë dhe të kem gjithçka gati përpara përfundimit të kontratës sime.

Dije se unë do të jem gjithmonë në dispozicion për ju nëse keni nevojë për shërbimet e mia në të ardhmen. Ndërkohë, ju uroj gjithë të mirat në të ardhmen dhe në pjesën tjetër të jetës tuaj profesionale dhe personale.

Me falenderimet e mia më të sinqerta,

 

[Komuna], 27 janar 2023

                                                            [Nënshkruani këtu]

[Emri] [Emri i dërguesit]

 

 

Shkarko "Dorëheqje-për-largim-para-para-në-pension-assistant-kopsht-kopsht.docx"

dorëheqje-për-largim-pensionim të parakohshëm-asistent-çerdhe.docx – Shkarkohet 3859 herë – 15,72 KB

 

Rregullat që duhen ndjekur për një letër dorëheqjeje në Francë

 

Në Francë, rekomandohet të përfshini informacione të caktuara në një letër dorëheqja, si data e largimit, arsyeja e dorëheqjes, njoftimi që punonjësi është i gatshëm të respektojë dhe çdo pagesë nga puna. Megjithatë, në kuadrin e një kujdestarejeje që shkon mirë me familjen për të cilën punon, është e mundur të dorëzohet dorëheqja me dorë ose kundër nënshkrimit, pa iu drejtuar domosdoshmërisht letrës së rekomanduar me vërtetim pranimi. Megjithatë, është gjithmonë më mirë të shkruani një letër dorëheqjeje të qartë dhe koncize, duke shmangur çdo formë konfrontimi apo kritike ndaj punëdhënësit.

Sigurisht, mos ngurroni ta përshtatni ose modifikoni atë për t'iu përshtatur nevojave tuaja specifike.