Për të mësuar portugalisht, është e rëndësishme të përqendroheni në shqiptimin e saj. Do të shihni se Shqiptimi Portugez nuk është e vështirë për frëngjishtfolësit, sepse shumica e shkronjave shqiptohen në të njëjtën mënyrë si në frëngjisht! Përveç kësaj, shumë fonema (tinguj të një shkronje ose një kombinim të shkronjave) janë gjithashtu të njëjta. Sigurisht, shqiptimi i Portugezit ndryshon në varësi të vendit ku shkoni, por ky udhëzues për shqiptimin Portugez do t'ju lejojë të shpreheni dhe të kuptoni kudo. Ejani dhe zbuloni Portugeze braziliane ! Shqiptimi Portugez: gjithçka që duhet të dini për të folur mirë.

Me më shumë se 230 milion folës vendas që flasin këtë gjuhë në pothuajse çdo kontinent (Azi, Evropë, Afrikë dhe ku ka më shumë, Amerikë), Portugezja është ndër gjuhët më të folura në botë. Prandaj është e natyrshme të dëshirosh ta mësosh atë. Prandaj, ne do të interesohemi këtu në Shqiptimi Portugez i Brazilit, vendi me më shumë folës të Portugezëve. Por mos u shqetësoni, Portugezët nga vendet e tjera do t'ju kuptojnë shumë mirë, nëse doni të udhëtoni në Portugali ose Angola për shembull.

Të dijë të shqiptojë

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Krijo kanavacën e modelit të biznesit tuaj