Trajnim premium plotësisht falas i OpenClassrooms

Informacioni i paprekshëm po bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm në botën e sotme të biznesit. Gjithnjë e më pak kompani po zgjedhin ruajtjen fizike të të dhënave, ku të gjitha të dhënat ruhen në serverë ose në qendrat e të dhënave të gjitha online.

Kjo e bën më të lehtë përpunimin e të dhënave, por fatkeqësisht gjithashtu e bën më të lehtë për hakerat të sulmojnë të dhënat! Sulmet e hakerëve janë në rritje: vetëm në vitin 2015, më shumë se 81% e organizatave u përballën me probleme sigurie të shkaktuara nga sulmet e jashtme. Ky numër pritet të vazhdojë të rritet: Google parashikon që deri në vitin 2020 do të ketë 5 miliardë përdorues të internetit në mbarë botën. Kjo është e frikshme, sepse numri i hakerëve është proporcional me numrin e përdoruesve të internetit.

Në këtë udhëzues, ne do t'ju prezantojmë me armën e parë që mund të përdorni për të mbrojtur rrjetin tuaj nga këto fenomene: instalimi dhe konfigurimi i një muri zjarri. Do të mësoni gjithashtu se si të krijoni një lidhje të sigurt midis dy kompanive në mënyrë që askush të mos mund të dëgjojë ose lexojë të dhënat tuaja.

Shikoni kursin tim për konfigurimin e rregullave VPN dhe mureve të zjarrit në rrjetin tuaj për të mësuar se si të siguroni të gjitha arkitekturat. Gati për të filluar?

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale→

LEXO  Punë në telefon: a mund të monitoroni aktivitetin e punonjësve tuaj?