Kuptimi i sistemit francez të kujdesit shëndetësor

Sistemi francez i kujdesit shëndetësor është universal dhe i aksesueshëm për të gjithë, përfshirë emigrantët. Ai financohet nga sigurimet shoqërore franceze, një sistem i detyrueshëm i sigurimit shëndetësor i cili mbulon një pjesë të madhe të kostove të kujdesit mjekësor.

Si një emigrant që jeton në Francë, ju keni të drejtë për të Sigurim shëndetsor sapo të filloni të punoni dhe të kontribuoni për sigurimet shoqërore. Megjithatë, shpesh ka një periudhë pritjeje prej tre muajsh përpara se të kualifikoheni për këtë mbulim.

Çfarë duhet të dinë gjermanët

Këtu janë disa gjëra të rëndësishme që gjermanët duhet të dinë për sistemin francez të kujdesit shëndetësor:

  1. Mbulimi shëndetësor: Sigurimi shëndetësor mbulon afërsisht 70% të kostove të kujdesit të përgjithshëm mjekësor dhe deri në 100% për kujdesin e caktuar specifik, si ai që lidhet me një sëmundje kronike. Për të mbuluar pjesën tjetër, shumë njerëz zgjedhin sigurimin Shëndeti Plotësues, ose "reciproke".
  2. Mjeku që merr pjesë: Për të përfituar nga rimbursimi optimal, duhet të deklaroni një mjek që merr pjesë. Ky mjek do të jetë pika juaj e parë e kontaktit për të gjithë problemet e shëndetit.
  3. Carte Vitale: Carte Vitale është karta franceze e sigurimit shëndetësor. Ai përmban të gjithë informacionin tuaj shëndetësor dhe përdoret gjatë çdo vizite mjekësore në lehtësojnë shlyerjen.
  4. Kujdesi urgjent: Në rast urgjence mjekësore, mund të shkoni në dhomën e urgjencës më të afërt të spitalit ose të telefononi 15 (SAMU). Kujdesi urgjent zakonisht mbulohet 100%.

Sistemi francez i kujdesit shëndetësor ofron mbulim universal të kujdesit shëndetësor, i cili, kur kuptohet siç duhet, ofron paqe mendore për të gjithë banorët, përfshirë emigrantët gjermanë.

LEXO  Kuptoni dhe integroni ekonominë rrethore përmes trajnimit HP LIFE