Mbrojtja e privatësisë suaj online është vendimtare. Zbuloni se si të lidhni "Aktiviteti im në Google" dhe shtesat e shfletuesit për të përmirësuar privatësinë tuaj në internet.

Pse të lidhni "Aktiviteti im i Google" dhe shtesat e shfletuesit?

Së pari, megjithëse "Aktiviteti im në Google" ju lejon menaxhoni dhe kontrolloni të dhënat tuaja, është e rëndësishme të forconi më tej privatësinë tuaj. Në të vërtetë, lidhja e "Aktivitetit tim në Google" me shtesa specifike të shfletuesit mund t'ju ndihmojë të mbroni informacionin tuaj dhe të shfletoni me qetësi.

Blloko gjurmuesit me shtesa kundër gjurmimit

Për të filluar, zgjidhni shtesat e shfletuesit që bllokojnë gjurmuesit dhe gjurmimin e kukive. Kjo është për shkak se këto mjete parandalojnë faqet e internetit që të ndjekin aktivitetet tuaja në internet dhe të mbledhin të dhëna për qëllime reklamimi. Disa opsione të njohura përfshijnë Privacy Badger, Disconnect ose Ghostery.

Shfletoni në mënyrë anonime me një VPN

Më pas, merrni parasysh përdorimin e një shtesë të shfletuesit VPN (rrjet privat virtual) për të fshehur adresën tuaj IP dhe për të enkriptuar lidhjen tuaj. Kjo për shkak se do ta bëjë më të vështirë lidhjen e aktivitetit tuaj në internet me identitetin tuaj të vërtetë. Mund të merren parasysh opsione të tilla si NordVPN, ExpressVPN ose TunnelBear.

Enkriptoni emailet dhe komunikimet tuaja

Për më tepër, mbroni komunikimet tuaja duke instaluar shtesa të shfletuesit që kodojnë emailet dhe mesazhet tuaja. Në të vërtetë, mjete të tilla si Mailvelope ose FlowCrypt ju lejojnë të kriptoni emailet tuaja, ndërsa Signal ose WhatsApp ofrojnë kriptim nga fundi në fund për mesazhet e çastit.

Përdorni një menaxher fjalëkalimi

Siguroni gjithashtu llogaritë tuaja në internet duke përdorur një menaxher fjalëkalimi si një shtesë të shfletuesit. Në të vërtetë, këto mjete gjenerojnë dhe ruajnë fjalëkalime komplekse dhe unike për çdo sajt, duke reduktuar kështu rrezikun e vjedhjes së të dhënave. Mund të merren parasysh opsione si LastPass, Dashlane ose 1Password.

Ruani privatësinë tuaj në rrjetet sociale

Së fundi, për të kufizuar mbledhjen e të dhënave në rrjetet sociale, përdorni shtesa specifike të shfletuesit. Në të vërtetë, mjete si Social Fixer ose Privacy Guard për Facebook ju lejojnë të kontrolloni dhe mbroni informacionin tuaj në këto platforma.

Kombinimi i "Aktiviteti im në Google" dhe shtesat e duhura të shfletuesit mund të përmirësojë ndjeshëm privatësinë tuaj në internet. Duke miratuar këto mjete shtesë, ju do të merrni masa shtesë për të mbrojtur të dhënat tuaja dhe për të lundruar me qetësi të plotë.