Ne jemi, ose kemi qenë të gjithë, tashmë klientë të ndonjë banke. Dije sot, se për të gjithë ata që e dëshirojnë, duke respektuar disa kritere, është edhe ajo e mundur tëpër të qenë anëtar në të njëjtën bankë në të cilën jeni të lidhur. Kjo do të thotë sedhe ju do të keni aksionet tuaja në këtë bankë në fjalë, e cila do t'ju lejojë të përdorni disa shërbime specifike. Kjo, në fakt, është e mundur në la Banka e Kursimeve. Na ndiqni, në këtë artikull ju shpjegojmë gjithçka!

Çfarë do të thotë të jesh anëtar i një banke?

Për të qenë anëtar të një banke të përbashkët përbën zotërimin e aksioneve në atë bankë. Këto të fundit janë të ngjashme me aksionet, por paraqesin shumë më pak rrezik dhe ju lejojnë të merrni pjesë aktive në vendimet e marra nga banka. Aksionet gjithashtu nuk janë të listuara në bursë si aksionet dhe kanë vlerë nominale 20 euro. Ata nuk janë të nuk i nënshtrohet parimit të ofertës dhe kërkesës dhe për këtë arsye nuk pësojnë luhatje. Ju keni mundësinë të jeni rimbursohet plotësisht në rast shitjeje.

Nga pjesëmarrja në këtë iniciativë mund të rezultojnë disa avantazhe, më e rëndësishmja është që ju ofrohet mundësia marrin pjesë në mbledhjet e përgjithshme të jetë në gjendje të orientojë kompaninë në mënyrë strategjike. Të bëhesh anëtar përfshin marrin pjesë aktive në përmirësimin e shërbimit ofruar nga banka në:

  • kontrollin e aktiviteteve të fondit;
  • duke u bërë ambasador;
  • duke dhënë mendimin e saj për mundësitë e investimeve dhe për orientimet e mundshme që do të ndjekin.
LEXO  Zbuloni dëshminë e Zeinebit, një nxënëse e ifocop-it që u bë zhvilluese dhe menaxhere biznesi.

Bëhuni anëtar i Caisse d'Epargne

Derdh bëhu anëtar i Caisse d'Epargne, qoftë për një person fizik apo juridik, gjithçka që duhet të bëni është të regjistroheni në aksione. Të bëhesh anëtar i bankës së kursimit do të thotë të kesh mundësinë për të marrë pjesë në vendimet strategjike të bankës tënde. anëtarët janë të përfshirë në jetën e bankës duke zgjedhur përfaqësuesit, administratorët si dhe anëtarët e asamblesë së përgjithshme të bankës së kursimeve. Kështu, ju do të keni në mënyrë indirekte fuqia e ndryshoni operacionin Caisse d'Epargne të përpiqet ta përmirësojë sa më shumë që të jetë e mundur.

Këto mbledhje të përgjithshme mbahen çdo vit, kohë në të cilën do të keni mundësi të diskutoni ballë për ballë me ata që drejtojnë bankën e përbashkët dhe e tyre paraqisni idetë tuaja, çdo propozim, etj. Nuk është vetëm asambleja e përgjithshme për të ndarë idetë, shumë ngjarje të tjera organizohen gjatë vitit nga banka e kursimeve.

Gjithashtu nuk duhet të harroni se ajo që investoni në bankën e kursimeve do të jetë riinvestuar në projektet territoriale nga të cilat të gjithë mund të përfitojnë, banka e kursimeve është me të vërtetë shumë aktive për sa i përket ekonomi solidariteti madje është një nga financuesit e parë të saj social. Duke qenë anëtar, do të keni një ndikim të drejtpërdrejtë në duke përmirësuar bankën tuaj, por edhe të vendit tuaj të jetës.

Banka e Kursimeve thekson veprimet solidare dhe nuk heziton jap për të siguruar ambiente. Ajo investon veçanërisht në projekte të shumta lokale dhe shoqëruese dhe nëpërmjet investimit tuaj, ju ndihmoni për të realizojnë këto projekte.

LEXO  A kam të drejtë të zvogëloj numrin e ditëve të pushimeve me pagesë të fituara për shkak të orëve jo të punës brenda kornizës së aktivitetit të pjesshëm?

Përfitimet e të qenit anëtar i Caisse d'Épargne

Pranoni të bëheni anëtar i bankës së kursimeve nuk është pa përfitim. Zotërimi i aksioneve në këtë bankë të përbashkët do t'ju sjellë shumë përparësi:

Klubi i bankës së kursimeve

Les anëtarët e bankës së kursimeve kanë mundësinë të jenë pjesë e klubit të mbyllur të bankës, anëtarësimi është falas dhe i mundshëm për të gjithë klientët e rritur me aksione.

ardhmëria

Disa filiale të Caisse d'Épargne, si ajo në rajonin e Brittany Pays de la Loire, kanë bashkëpunuar me të ardhmen për të ofruar kuti veshjeje për anëtarët, kutia përfshin orientime për shkollën dhe për fushën profesionale për të ndihmuar të rinjtë nga 14 deri në 25 vjeç të përmirësojnë aftësitë e tyre. Kutia e së ardhmes ofron për klientët anëtarë të bankës së kursimit një coaching i cili bëhet në 3 faza. Hapi 1ʳᵉ është që të kryejnë teste të ndryshme, këto të fundit janë:

  • një raport orientues;
  • BF5, pra testet e personalitetit;
  • testet e motivimit, më konkretisht nga “PRISM”.

Faza 2ᵉ është një intervistë me një udhëzues që ofron a veshje e bërë sipas masës, dhe së fundi, faza e 3-të përbëhet nga sinteza me 3 propozime për orientim arsimor ose profesional.