Vitet e fundit, shumë familje kanë vuajtur në heshtjen e mungesa e mjeteve për të plotësuar nevojat e tyre të përditshmet në Francë. Shumë prindër nuk janë më në gjendje të garantojnë ushqime të shëndetshme dhe cilësore për fëmijët e tyre, diçka që i ka shtyrë njerëzit krijoni aplikacione për të luftuar kundër kësaj plage. Bëhet fjalë për aplikacione kundër mbetjeve që organizojnë dhurime të produkteve dhe objekteve ushqimore ndërmjet individëve dhe profesionistëve, kryesisht tregtarë. Në ditët e sotme mundeni trouver një aplikacion i pashitur të cilat synojnë të kënaqin të gjithë, si tregtarët ashtu edhe ata që kanë nevojë për to.

Çfarë është një aplikacion deadstock?

Ashtu si pjesa tjetër e aplikacione kundër mbetjeve, një aplikacion produkti i pashitur synon të parandalojë tregtarët që të hedhin produkte që nuk kanë arritur t'i shesin në plehra. Falë orientimit të këtyre produkteve drejt njerëzve që kanë nevojë për to dhe nuk mund t'i përballojnë ato. Objektivi kryesor është që lufta kundër mbetjeve ushqimore, pasi personat që kanë nevojë nuk mungojnë. Të dyja palët janë të kënaqura, sepse tregtarët tani kanë më shumë hapësirë ​​për të rregulluar siç duhet dyqanin e tyre dhe për të përfunduar raftet e tij. Ndërsa një person që do të ketë nevoja për produkte dhënë nga tregtari mund ta përdorni falas. Ndonjëherë është e mundur të ndërtohet një shportë e plotë për disa familje në situata kritike vetëm nga artikujt e pashitur.

LEXO  Filiali i Instagram - Si të fitoni para në Insta

Numri i aplikacioneve të pashitura është vazhdimisht në rritje dhe përdoruesit nuk hezitojnë ta përdorin këtë zgjidhje për të organizuar aksione solidariteti lokal. Nëse ju jeni një tregtar që dëshironi të dhuroni ushqim ose sende të pashitura, ose një person në nevojë, aplikacionet e pashitura janë zgjidhja më diskrete dhe efektive.

Cilat janë 5 aplikacionet kryesore të mbetura?

Siç e kemi theksuar më lart, ekziston një numër i madh aplikimesh të pashitura në Francë, disa operojnë vetëm në nivel rajonal, ndërsa të tjerët kanë përdorues të shumtë në mbarë vendin. Cilido qoftë profili juaj, ju mundeni përdorni këto aplikacione për të kontaktuar përdoruesit në të gjithë territorin kombëtar me 5 aplikimet e mëposhtme të pashitura.

Shumë e mirë për të shkuar

Koncepti i Shumë e mirë për të shkuar është e thjeshtë, bëhet fjalë për organizimin e blerjeve të koshave surprizë me çmime të ulëta. Këto shporta përbëhen vetëm nga produkte të pashitura të mbledhura nga tregtarët partnerë, gjë që i lejon përdoruesit të bëjnë kursime të konsiderueshme, ndërsa shmangia e mbetjeve ushqimore dhe energjinë e nevojshme për eliminimin e këtyre produkteve. Përfitimet e Too Good To Go janë:

  • shumëllojshmëria e shportave;
  • disponueshmëria e shërbimit në disa qytete në Francë;
  • konstituimi i shportave me produkte të freskëta të ditës.

Feniksi

Gjithashtu pjesë e një qasjeje për të luftuar humbjen e ushqimit dhe përmirësimin e kushteve të jetesës për familjet më të varfra në Francë, Feniksi është një aplikacion mjaft i ngjashëm me Too Good To Go. Në të vërtetë, koncepti i Phénix është i njëjti, bëhet fjalë për krijimin e koshave surprizë me çmime të ulëta, të cilat kryesisht përbëhen nga produkte, data e skadencës së të cilave po afron. Aplikacioni i pashitur Phénix punon me partnerë të ndryshëm profesionistë, por dallon nga aplikacionet e tjera nga mundësia e pagesës së sendeve ushqimore me bileta restoranti të dematerializuara.

LEXO  Punë në telefon: plani i veprimit i prefektëve për të forcuar efektivitetin e apelit të tij

Vinted

i cilësisë së mirëd është një nga aplikacionet për shitjen e mallrave të përdorura më i njohuri në Francë pas Le Bon Coin. Ky aplikacion është i specializuar në shitjen e rrobave të përdorura me çmime të ulëta, duke ju lejuar kështu të ndërtoni një gardërobë i pajisur mirë me pak mjete. Përveç kësaj, Vinted tani ofron shumë sende dekorative për shtëpinë tuaj, si dhe produkte të tjera të lidhura me kulturën (lojëra tavoline, libra, etj.).

Vinted kështu inkurajon njerëzit të kalojnë në një mënyrë veshjeje më respektues ndaj natyrës dhe që nuk është e shtrenjtë, veçanërisht pasi veshja përfaqëson një burim kryesor të ndotjes në mbarë botën.

Geev

Geev është Platforma Perfekte për njerëzit që kërkojnë artikuj që nuk mund t'i përballojnë. Nëse është e mundur të shkëmbeni objekte me Geev si në Vinted, nuk kërkohet asnjë homolog financiar nga pronarët. Nëse keni artikuj me cilësi të mirë që nuk i përdorni më në shtëpinë tuaj, ju mund t'i jepni ato në mënyrë të përkryer në Geev, madje mund të luftoni kundër mbetjeve ushqimore përmes kësaj platforme. Për ta bërë këtë, ju vetëm duhet të shkarkoni aplikacionin për:

  • postoni njoftimet tuaja në lidhje me donacionet që dëshironi të bëni (objekte, ushqime, pajisje shtëpiake, etj.);
  • komunikoni me përdoruesit e platformës për të organizuar donacione;
  • bëjini njerëzit të lumtur duke dhuruar atë që nuk ju nevojitet.

Ushqim Hop Hop

Hop Hop Food është aplikacioni i parë nisur në Francë në fushën e luftës kundër mbetjeve ushqimore. Shoqata përgjegjëse për krijimin e këtij aplikacioni ka nisur një projekt për të ndihmuar familjet në nevojë. Nisja e aplikacionit ishte një mundësi për disa njerëz, individë dhe profesionistë, për të dhënë mbështetjen e tyre për suksesin e projektit. Aplikacioni Hop Hop Food tani ka shumë partnerë, përfshirë tregtarët që organizojnë donacionet ushqimore të mbledhura nga vullnetarët në të gjitha rajonet e Francës.

LEXO  Ueb semantik dhe rrjeti i të dhënave

Cilin aplikacion të pashitur të zgjidhni?

Në varësi të projektit tuaj, nevojave tuaja dhe tuajat aftësia për të kontribuar në një projekt kundër mbetjeve, mund të zgjidhni një nga aplikacionet që sapo përmendëm ose një tjetër. Në fakt, numri iaplikacione të vdekura vazhdon të rritet, gjë që ofron më shumë mundësi blerjesh me kosto më të ulët për njerëzit që kanë më shumë nevojë në të gjitha rajonet e Francës. Nëse dëshironi të bëni dhurime ushqimore për të mirën e familjeve në nevojë, mundeni zgjidhni platformat Hop Hop Food dhe Geev, sepse lehtësojnë kontaktin ndërmjet donatorëve dhe atyre në nevojë. Për të përfituar nga blerjet e pashitura me një çmim të ulët, ju rekomandojmë fuqimisht për të zgjedhur Too Good To Go ose Phénix.