Një histori frymëzuese si ajo e Awa, e cila nuk hezitoi të linte punën e saj si oficer administrativ në Ambasadën e Malit për të ndërmarrë trajnime me IFOCOP dhe për t’u përgatitur për punën e saj të re: kontrolluesin e menaxhimit.

"Nëse ka një gjë që jeta më ka mësuar, është që të mos pushoj kurrë së luftuari". Awa Niare, tridhjetë, është një grua e re e guximshme. Kaluar nëpër stolat e IFOCOP për t'u trajnuar për profesionin e Kontrolluesit të Menaxhimit, dëshmia e saj zbulon du kurs pengesash dhe duhet t'ju ofrojë një tas të mirë optimizmi nëse, si ajo, po konsideroni një rikualifikim profesional. 

Hapat e parë 

Tashmë i diplomuar në Menaxhim Tregtar (BAC + 3), Awa ishte ende në detyrë 3 vjet më parë në Ambasadën e Malit si njëAdetyra administrative. Një jetë e përditshme profesionale shumë rutinë që ajo gjithashtu e konsideron shumë larg trajnimit të saj fillestar, të cilën ajo tashmë po e konsideron në atë kohë për të forcuar anën e saj të kontabilitetit për t'u zhvilluar nga një këndvështrim profesional. Ajo u interesua në Pôle Emploi dhe kontaktoi në të njëjtën kohë qendrën IFOCOP. nga Melun. Shumë shpejt, Awa e kupton që me të