Ne shpesh tërhiqemi nga teknologjia më e fundit dhe më e mirë, por ndonjëherë gjërat themelore bëjnë mashtrimin, si kur ju duhet krijoni një pyetësor të thjeshtë për të printuar dhe për t'u shpërndarë në një ngjarje ose për t'u dhënë pacientëve në një klinikë pas vizitave të tyre. Në raste të tilla, Microsoft Word mund të jetë pikërisht ajo që ju nevojitet.

Megjithëse hapat e saktë mund të ndryshojnë në varësi të versionit tuaj të Word-it, këtu është një përmbledhje bazë se si të krijoni një kuiz në Word.

Si mund të krijoj një kuiz në çdo version të Word-it?

Një model i palës së tretë është një opsion i mirë për një kuiz me fjalë. Mund të kërkoni lehtësisht në internet.
Nëse nuk mund të gjeni një shabllon që ju pëlqen ose thjesht dëshironi të krijoni vetë një pyetësor, ne do t'ju tregojmë se si. konfiguroni një kuiz në Word.

Hapni Word dhe krijoni një dokument të ri. Më pas, shtoni titullin e kuizit tuaj. Shtoni pyetjet tuaja dhe më pas përdorni kontrollet në skedën Zhvilluesi për të futur llojet e përgjigjeve tuaja.

Shto një listë lëvizëse

Pyetja e parë që shtojmë është ajo e produkti që duan të blejnë. Më pas zgjedhim kontrollin e përmbajtjes me zbritje për t'i lejuar të anketuarit të zgjedhë produktin e tij nga një listë.
Klikoni mbi kontrollin dhe zgjidhni "Properties" nën titullin "Controls". Pastaj zgjidhni "Shto", futni një artikull nga lista dhe klikoni "OK". Bëni këtë për çdo artikull në listë dhe klikoni "OK" në dialogun e vetive kur të keni mbaruar. Më pas është e mundur të shihni artikujt në listën rënëse duke klikuar mbi të.

Prezantoni një listë të shkruar

Nëse po mendoniprintoni kuizin, thjesht mund të rendisni artikujt që i padituri të rrethojë. Shkruani çdo artikull, zgjidhni të gjithë dhe përdorni opsionin e pikave ose të numërimit në seksionin Paragrafët e skedës Home.

Fut një listë të kutive të kontrollit

Një tjetër lloj përgjigjeje e zakonshme për kuize është kutia e kontrollit. Mund të futni dy ose më shumë kuti kontrolli për përgjigjet po ose jo, zgjedhje të shumëfishta ose përgjigje të vetme.

Pasi të shkruani një pyetje, zgjidhni "kutia e kontrollit" nën titullin "Kontrollet", nën skedën "Zhvilluesi".

Më pas mund të zgjidhni kutinë e kontrollit, klikoni "Properties" dhe zgjidhni simbolet e shënuara dhe të çaktivizuara që dëshironi të përdorni.

Prezantoni një shkallë vlerësimi

Një lloj pyetjesh dhe përgjigjesh që gjenden zakonisht në formularët e pyetësorit është një shkallë vlerësimi. Mund ta krijoni lehtësisht duke përdorur një tabelë në Word.
Shtoni tabelën duke shkuar te skeda Insert dhe duke përdorur kutinë rënëse Table për të zgjedhur numrin e kolonave dhe rreshtave.
Në rreshtin e parë, vendosni opsionet e përgjigjeve dhe në kolonën e parë, shkruani pyetjet. Më pas mund të shtoni:

  • kutitë e kontrollit;
  • numrat;
  • rrathët.

Kutitë e kontrollit funksionojnë mirë pavarësisht nëse e shpërndani pyetësorin në mënyrë dixhitale apo fizike.
Më në fund mundeni formatoni tabelën tuaj për ta bërë atë të duket më bukur duke vendosur në qendër tekstin dhe kutitë e kontrollit, duke rregulluar madhësinë e shkronjave ose duke hequr kufirin e tabelës.

Keni nevojë për një mjet pyetësor me më shumë për të ofruar?

Perdorimi i Fjalë për të krijuar një kuiz mund të jetë mirë për shtypjen dhe shpërndarjen e rasteve të thjeshta, por nëse shpresoni të arrini një audiencë më të gjerë, keni nevojë për një zgjidhje dixhitale.

Format Google

Pjesë e paketës së Google, Google Forms ju lejon të krijoni kuize dixhitale dhe dërgojini te një numër i pakufizuar pjesëmarrësish. Ndryshe nga format e printuara të krijuara në Word, ju nuk keni pse të shqetësoheni për faqet e shumta që dërrmojnë pjesëmarrësit (ose ju mërzitin kur i shpërndani dhe i grumbulloni).

Facebook

La Funksioni i kuizit në Facebook është në formën e një sondazhi. Është i kufizuar në dy pyetje, por ndonjëherë kjo është gjithçka që ju nevojitet. Ky opsion funksionon shkëlqyeshëm kur keni një rrjet social dhe dëshironi të kërkoni mendimin ose reagimin nga ai audiencë.