Një faqe interneti që nuk mund të gjendet është një faqe interneti që nuk ekziston. Asgjë nuk e rrit dukshmërinë më shumë sesa renditja e lartë e motorëve të kërkimit për fjalët kyçe më të njohura. Në këtë video falas, Youssef JLIDI shpjegon se si të renditen faqet nga A në Z. Ai tregon se si të optimizoni kohën e ngarkimit të faqeve, të shtoni fjalë kyçe dhe fraza kërkimi dhe të rrisni dukshmërinë me lidhje të jashtme. Do të mësoni se si të shkoni më tej dhe të matni cilësinë dhe sasinë e kërkimeve në një faqe interneti. Duke analizuar dhe kuptuar treguesit kryesorë të performancës dhe më pas duke menaxhuar parametrat e motorit të kërkimit. Ju do të jeni në gjendje të poziciononi strategjikisht një faqe interneti.

Cilat janë fjalët kyçe?

Fjalët kyçe janë tema ose ide që përshkruajnë përmbajtjen e një faqe interneti. Këto janë fjalë ose fraza që njerëzit përdorin kur kërkojnë informacion, produkte ose shërbime që i interesojnë.

Fjalët kyçe luajnë një rol të rëndësishëm në optimizimin e motorëve të kërkimit, sepse ato rrisin dukshmërinë e një faqeje. Një faqe do të shfaqet në krye të rezultateve të kërkimit nëse fjalët kyçe të përdorura në përmbajtjen e saj përputhen me fjalët kyçe të përdorura nga përdoruesit e internetit.

Parimi bazë është i thjeshtë: kur një motor kërkimi analizon përmbajtjen dhe tekstin e një faqeje interneti dhe vendos që ajo përmban përgjigjet dhe informacionin që kërkojnë përdoruesit, ai e shfaq atë në faqen e rezultateve të motorit të kërkimit.

LEXO  Alfabeti dhe numrat anglisht

 Backlinks

Fjalë për fjalë "backlinks" ose "incoming links". Termi "backlink" përdoret në industrinë e SEO për t'iu referuar një hiperlidhjeje në përmbajtje që tregon një uebsajt ose domen tjetër. Është i krahasueshëm me lidhjet e brendshme, të cilat mund t'i referohen vetëm përmbajtjeve të vendosura në të njëjtën faqe, edhe nëse kanë të njëjtin format.

Lidhjet e brendshme përdoren kryesisht për të ndihmuar përdoruesit me navigimin dhe indeksimin e faqeve për robotët e kërkimit të Google, ndërsa lidhjet e pasme përdoren për navigimin e jashtëm.

– Informacioni i jashtëm në sajt dhe/ose produktet mund t'u paraqitet përdoruesve të internetit.

– Transferimi i popullaritetit nga një faqe në tjetrën

Ky funksion i dytë është i rëndësishëm për optimizimin e SEO. Vendosja e një lidhjeje në përmbajtje është një formë rekomandimi. Një rekomandim i tillë është një shenjë e besimit që Google përdor në algoritmin e tij të rëndësisë për të renditur rezultatet e kërkimit. Me fjalë të tjera, sa më shumë backlinks të ketë (lidhje nga faqet që rekomandojnë faqen), aq më shumë ka gjasa që faqja të vërehet nga Google. Sigurisht, realiteti është pak më i ndërlikuar.

Shpejtësia e ngarkimit të faqes: çfarë do të thotë për faqen tuaj?

Që nga viti 2010, Google ka përfshirë shpejtësinë e ngarkimit të faqeve në kriteret e optimizimit. Që do të thotë se faqet e ngadalta renditen më poshtë se faqet e shpejta. Kjo ka kuptim pasi motori i kërkimit ka thënë se dëshiron të përmirësojë përvojën e përdoruesit.

Blogjet, dyqanet online dhe butiqet që nuk përpiqen të përmirësojnë performancën e tyre kanë rezultate të përziera.

LEXO  Me France Relance, ANSSI kontribuon në forcimin e sigurisë kibernetike të vendit

– Më pak faqe indeksohen sepse burimet e motorit të kërkimit të Google janë të kufizuara. Në fakt, ata shpenzojnë vetëm një kohë të kufizuar duke vizituar dhe parë faqen tuaj. Nëse ngarkohet ngadalë, ekziston rreziku që motori të mos ketë kohë të ekzaminojë gjithçka.

– Shkalla më të larta të fryrjes: Performanca më e mirë e ekranit mund të zvogëlojë normat e fryrjes (përqindja e përdoruesve që largohen nga një faqe pas disa sekondash sepse nuk mund të qasen në përmbajtje mjaftueshëm shpejt).

– Konvertim më i ulët: Nëse klientët potencialë duhet të presin shumë gjatë për secilën faqe, ata mund të humbasin durimin dhe të kalojnë në faqet konkurrente. Më keq akoma, mund të dëmtojë reputacionin e kompanisë suaj. Prandaj, është e rëndësishme të merrni parasysh kriteret e mëposhtme të SEO për faqen tuaj të internetit.

Për të përfunduar, duhet të mbani mend se një faqe interneti me performancë të dobët mund të dërgojë mesazhin e gabuar tek motorët e kërkimit dhe të çojë në një përvojë të dobët të përdoruesit. Kjo, nga ana tjetër, mund të çojë në shikueshmëri të dobët.

Përshpejtimi i ngarkimit të faqeve jo vetëm që optimizon performancën e kërkimit, por gjithashtu rrit besnikërinë dhe konvertimin e përdoruesve (ofertat, abonimet në buletinin e lajmeve, shitjet në internet, etj.).

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale →