Google Analytics është mjeti më i përdorur i analitikës dixhitale në botë dhe në këtë video do të mësoni bazat e Google Analytics dhe do të merrni një pamje 360 ​​gradë të audiencës që viziton faqen tuaj të internetit. Pavarësisht nëse jeni një biznes apo një organizatë, është e rëndësishme të dini se nga vijnë vizitorët tuaj, cilat faqe vizitojnë dhe cilat kanale marketingu përdorin për të arritur në faqen tuaj të internetit. Ky kurs video do t'ju ndihmojë të analizoni të dhënat, të merrni vendime të informuara dhe të rrisni përfitimin e biznesit tuaj.

Pse të përdorni Google Analytics?

Përdorimi i Google Analytics është kompleks, ndaj është e rëndësishme të kuptoni se për çfarë përdoret. Përndryshe, shpejt do të dorëzoheni.

Google Analytics ju lejon të analizoni marketingun tuaj dixhital në kohë reale, duke përfshirë trafikun e faqes suaj të internetit.

Me fjalë të tjera, Google Analytics ju lejon të shihni se nga vijnë vizitorët tuaj, cilat faqe vizitojnë dhe cilat prej tyre kanë më shumë gjasa të çojnë në drejtime.

Me fjalë të tjera, me Google Analytics, ju mund të kuptoni pikat tuaja të forta dhe të dobëta dhe t'i shndërroni vizitorët në klientë.

Çfarë analizash kryhen nga Google Analytics?

Google Analytics ju lejon të matni katër metrika kryesore.

– Performanca e sitit.

– Burimet e trafikut.

– Lloji i ndërveprimit me përmbajtjen tuaj

– Matja e efektivitetit të veprimeve tuaja të marketingut

Në një botë gjithnjë e më të ndërlidhur, faqja juaj e internetit duhet të jetë pika juaj më e mirë e shitjes.

Kjo është arsyeja pse duhet të matni rregullisht numrin e vizitorëve që tërheqni, faqet më tërheqëse dhe ato që konvertojnë më shumë.

E gjithë kjo mund të bëhet me Google Analytics.

Shembuj të matjes së performancës në Google Analytics.

Nga vijnë vizitorët tuaj?

Nëse ia bëni vetes këtë pyetje rregullisht, do të jeni në gjendje të ndërmerrni hapat e duhur për të tërhequr më shumë vizitorë.

Google Analytics ju ndihmon të shihni se nga vijnë vizitorët tuaj dhe cilat burime janë më aktive.

Për shembull, vizitorët nga motorët e kërkimit ka të ngjarë të kalojnë më shumë kohë në faqen tuaj dhe të shikojnë më shumë faqe sesa vizitorë nga mediat sociale.

Zbuloni se cilat rrjete sociale tërheqin më shumë vizitorë. Google Analytics gjithashtu mund t'i përgjigjet kësaj pyetjeje.

Është një mjet i shkëlqyeshëm që do t'ju ofrojë të dhëna për të konfirmuar supozimet tuaja për vizitorët e faqes tuaj.

Matni angazhimin e vizitorëve.

Cilat janë faqet më të vizituara në faqen time? Në cilat lidhje klikojnë vizitorët? Sa kohë qëndrojnë? Çfarë konvertimesh kanë bërë?

Google Analytics mund t'ju ndihmojë t'u përgjigjeni këtyre pyetjeve të rëndësishme dhe të optimizoni strategjinë tuaj të marketingut dixhital.

Të dhënat e mbledhura nga Google Analytics do t'ju ndihmojnë të identifikoni temat dhe përmbajtjen më efektive.

Ato gjithashtu do t'ju lejojnë të kuptoni më mirë preferencat dhe sjelljet e audiencës tuaj të synuar.

 

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale →