Print Friendly, PDF & Email

Power BI është një aplikacion raportimi i zhvilluar nga Microsoft. Mund të lidhet me një mori burimesh të dhënash dhe lidhëse si ODBC, OData, OLE DB, Web, CSV, XML dhe JSON. Pasi të vendoset lidhja, ju keni mundësinë të transformoni të dhënat që keni importuar dhe më pas t'i shikoni ato në formën e grafikëve, tabelave ose hartave interaktive. Prandaj, në mënyrë intuitive, mund të eksploroni të dhënat tuaja dhe të krijoni raporte në formën e paneleve dinamike, të ndara në internet sipas kufizimeve të aksesit që keni përcaktuar.

Objektivi i këtij kursi:

Qëllimi i këtij kursi është të:

- Të bëjnë të zbulosh desktopin Power Bi si dhe këta nën-komponentë (në veçanti Power Query Editor)

- Të kuptosh me raste praktike koncepte themelore në Power Bi, si nocionin e hierarkisë dhe të stërvitjes, si dhe të njihesh me përdorimin e mjeteve të eksplorimit të të dhënave, si p.sh.

- Njihuni me pamjet e ndryshme vizuale të integruara si parazgjedhje (dhe shkarkoni një pamje të re të personalizuar në AppSource) ...

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Fundi i kontratës: pasqyrë përmbledhëse e kursimeve të punonjësve të pasuruar me informacione të reja