Pavarësisht nëse është për të negociuar financimin e trajnimit për projektin tuaj ose për të paraqitur vetëm idetë tuaja, është e rëndësishme të zotëroni artin e bindjes, veçanërisht nëse ky talent nuk është i lindur për ju. Këtu janë këshillat tona që mund t'i zbatoni në të gjitha situatat.

Të jem në gjendje t'i kënaq të tjerët

Në jetën personale dhe profesionale, është e rëndësishme që të kemi qëllime afatgjata. Së bashku do të duhet të bëni sakrifica, ndonjëherë të dobishme për të qenë në gjendje të mbani me vete lojtarët kryesorë në zhvillimin tuaj profesional. Të bësh këtë do t'ju lejojë të afroheni më shumë me kolegët tuaj duke fituar dashurinë e tyre.

Fermë pa qenë autoritar

Pa marrë parasysh se sa i rëndësishëm jeni idetë tuaja, mbani pozicionin tuaj dhe shmangni sulmet ballore në mënyrë që bashkëbiseduesi juaj të mos bashkohet përgjithmonë me idetë tuaja. Qëllimi është të mbash një ton neutral gjatë gjithë prezantimit tënd dhe t'i jepni kohës së audiencës tuaj për të asimiluar ose për të kuptuar argumentet tuaja. Nëse këto janë mjaft të rëndësishme, audienca juaj do ta njohë atë.

Afirmoni mendimin tuaj

Në anën tjetër, paraqitni projektin tuaj ose idetë tuaja në formën e një pyetje është e barabartë me kërkimin e konfirmimit nga dëgjuesit tuaj. Kështu që shmangni rënien në këtë gabim. Nëse shqetësoheni se idetë tuaja mund të duken pak sipërfaqësore, mos e tregoni. Ndaloni "Unë mendoj" ose "është e mundur" nga fjalori juaj, sigurohuni që fjalët tuaja të pasqyrojnë besimin tuaj të plotë në argumentet tuaja.

LEXO  Nënshkrimi profesional i postës elektronike

Njihni auditorin tuaj

Për të përgatitur më mirë fjalimet tuaja, mësoni paraprakisht për llojin e audiencës që do të adresoni. Njihni personalitetet e tyre, vlerat e tyre, zakonet e tyre, nevojat e tyre dhe të tjerët. Ju do të dini se çfarë toni duhet të miratoni gjatë një takimi apo interviste dhe katran tuaj me siguri do të jetë më i saktë. Mesazhi juaj do të ketë më shumë gjasa të pranohet.

Zgjidhni ilustrime të cilësisë

Përveç kësaj, argumentet dhe idetë që do të përparoni do të jenë të ankoruara në mendje shumë më lehtë nëse mbështeten nga ilustrimet që do të dëshmojnë rëndësinë. Përgatitja e tyre në format video, foto dhe grafik, kjo do të sjellë peshë në komentet tuaja. Audienca juaj do të jetë në gjendje të ketë një vizion më të qartë të koncepteve, ideve, rekomandimeve ose gjetjeve tuaja.

Një gjuhë pozitive dhe e zotëruar

Mos harroni të përputhni fjalët tuaja me veprimet tuaja për ta bërë prezantimin tuaj tërheqës dhe për të theksuar përkushtimin që keni për projektin ose idetë tuaja. Për shembull, animi i kokës drejt audiencës suaj është një tregues i interesit për reagimet nga anëtarët e audiencës. Nga ana tjetër, kryqëzimi i duarve tregon se jeni të mbyllur ndaj vërejtjeve të jashtme.

Buzë për të bindur

Ne vazhdojmë ta themi atë përsëri dhe përsëri, buzëqeshje, sepse buzëqeshja është ngjitëse. Është një sjellje e natyrshme dhe e pandërgjegjshme e qenies njerëzore që ngjall vlerësimin e bashkëbiseduesit tuaj. Ai pastaj do ta kthejë atë tek ju natyrshëm. Pra, mendoni për të qeshur, idetë tuaja do të bëjnë më shumë pasues sesa me një kokë varrimi.

LEXO  Gabimet drejtshkrimore në punë: si ju perceptojnë ata që ju lexojnë?

Prano kritika konstruktive

Mos harroni se çdo projekt mund të ketë një të metë, asnjëra prej të cilave nuk supozohet të jetë e përsosur. Sidoqoftë, duke e lejuar auditorin tuaj të tregojë ose korrigjojë atë, tregon interesin tuaj për të mbrojtur të tyrin. Duke riformuluar mesazhet në një mënyrë tjetër, ju konfirmoni kuptimin tuaj për kërkesat dhe nevojat e tyre. Ky qëndrim do të sigurojë publikun për hapjen ndaj ideve të reja dhe për të siguruar njerëzit që mund të mendojnë se po përpiqeni të impononi idetë e tyre personale mbi ta.

Tregoni interes në të tjerët duke parashtruar pyetje

Pse audienca juaj do t'ju japë një interes nëse ju vetë duken plotësisht të papërshkueshëm nga idetë të cilat ju kanë paraqitur para jush? Jepni atyre të gjithë vëmendjen tuaj gjatë prezantimeve të tyre në mënyrë që ata të ju japin të tyre si masë reciproke. Për ta bërë këtë, pyetni ata për pyetjet që do të sigurojnë interesin tuaj dhe respektin e ndërsjellë.

Telefononi kontaktin tuaj me emër

Gjithashtu, vëmë re se njerëzit të thirrur nga mbiemrat e tyre ndihen të konsideruar. Në të vërtetë, ne përjetojmë një kënaqësi të caktuar kur na thirri me emrin tonë. Kështu që efekti është i përhershëm, prandaj mos u kufizoni me përshëndetjet, bëni të njëjtën gjë gjatë diskutimeve tuaja, pavarësisht nga objekti. Kështu, t'ju drejtoheni drejtpërdrejtë bashkëbiseduesit tuaj do t'ju lejojë të rrisni fuqinë tuaj të bindjes.

Prezantoni veten për t'u afruar me bashkëbiseduesin tuaj

Megjithatë, është e vështirë të pranosh argumentet e një të huaji, e më mirë t'i besosh atij. Prezantimi e thyen këtë pengesë. Në të vërtetë, pa marrë parasysh rëndësinë e ideve tuaja, rëndësinë e projektit që udhëheq, bashkëbiseduesi yt gjithmonë do të dyshojë në argumentet tuaja, pasi ju mbeten një total i panjohur për të. Vetëm të tregoni se çfarë lloj personi jeni ju do të çoni në një konsensus.

LEXO  Mënyra më e mirë për të shkruar një letër profesionale mirë 

Bindni për një shkak që besohet

Për të qenë sa më bindëse, mbështesni idetë dhe argumentet ose temat që ju interesojnë, pa pasur nevojë të "pretendojnë". Në të vërtetë, njerëzit të bindur nga shkaqet që ata mbështesin natyralisht janë më të sigurt për veten e tyre. Kështu, do të jetë e lehtë për ju të bindni auditorin tuaj nëse ju, vetë, besoni në idetë, argumentet ose projektet tuaja.

Lejoni auditorit tuaj të ngadalë të asimilojë idetë e tyre

Arti i bindjes gjithashtu varet nga durimi juaj me bashkëbiseduesin ose auditorin tuaj për të kuptuar konceptet tuaja. Mos vazhdoni në të njëjtën rrugë nëse në shikim të parë prezantimi dhe argumentet tuaja duken joproduktive. Në të vërtetë, duke këmbëngulur në audiencën tuaj mund të prodhojë efektin e kundërt të qëllimit tuaj. Për të parandaluar mbylljen e personit tjetër, jepini vetes kohë për të modifikuar ose përmirësuar ato.

Gjithashtu, për të bindur bashkëbiseduesin e tij, duhet të njihet për të përshtatur më mirë fjalën e tij. Përmirësimi i koeficientit emocional me siguri do t'ju mundësojë të përballoni ndërhyrjet e ndryshme të audiencës suaj. Ushtroni rregullisht në këtë drejtim, sigurisht që do të arrini rezultate shumë më të mëdha.