Reklamimi i synuar është bërë i zakonshëm në internet. Mësoni se si "Aktiviteti im në Google" ju ndihmon të kuptoni dhe menaxhoni informacionin e përdorur personalizoni reklamat në internet.

Reklamimi i synuar dhe të dhënat e mbledhura

Reklamuesit shpesh përdorin të dhëna për të personalizuar reklamat dhe për të përmirësuar rëndësinë e tyre. Google mbledh informacion në lidhje me aktivitetet tuaja në internet, të tilla si kërkimet e kryera, faqet e vizituara dhe videot e shikuara, për të shërbyer reklama të përshtatura për interesat tuaja.

Hyni në të dhënat tuaja dhe kuptoni se si përdoren ato

"Aktiviteti im i Google" ju lejon të aksesoni të dhënat tuaja dhe të kuptoni se si ato përdoren për reklama të synuara. Hyni në llogarinë tuaj Google dhe vizitoni faqen "Aktiviteti im" për të parë informacionin e mbledhur dhe mënyrën se si përdoret.

Menaxho cilësimet e personalizimit të reklamave

Ju mund të kontrolloni personalizimin e reklamave përmes cilësimeve të llogarisë tuaj Google. Shkoni te faqja e cilësimeve të reklamave dhe rregulloni opsionet për të personalizuar ose çaktivizuar plotësisht reklamat e synuara.

Fshi ose vendos në pauzë historikun e aktivitetit

Nëse dëshironi të kufizoni informacionin e përdorur për reklamat e synuara, fshini ose ndaloni historinë tuaj të aktivitetit. Këtë mund ta bëni nga faqja "Aktiviteti im i Google" duke zgjedhur opsioni i fshirjes ose ndaloni historinë.

Përdorni shtesat e shfletuesit për të bllokuar reklamat

Shtesat e shfletuesit, si AdBlock ose Privacy Badger, mund t'ju ndihmojnë të bllokoni reklamat dhe të mbroni privatësinë tuaj në internet. Instaloni këto shtesa për të kufizuar shfaqjen e reklamave të synuara dhe për të kontrolluar më mirë të dhënat tuaja.

Ndërgjegjësoni përdoruesit e tjerë për reklamat e synuara

Ndani njohuritë tuaja për reklamat e synuara dhe si të menaxhoni informacionin e përdorur për të personalizuar reklamat me miqtë dhe familjen tuaj. Nxitini ata të kontrollojnë cilësimet e tyre të privatësisë dhe të përdorin mjete për të mbrojtur privatësinë e tyre në internet.

"Aktiviteti im në Google" është një mjet i vlefshëm për të kuptuar dhe menaxhuar informacionin e përdorur për reklamat e synuara. Duke kontrolluar të dhënat tuaja dhe duke përdorur mjete shtesë, ju mund të ruani privatësinë tuaj dhe të shijoni një përvojë më të sigurt në internet.