Bota e punës është vazhdimisht në ndryshim, dhe që nga vitet 90 ku fshirja e posteve në fabrika u bë e njohur.
Punonjësit nuk kanë të vërtetë aftësi që mund të jenë të dobishme për një punë tjetër.
Pastaj puna për jetën është zhdukur kështu që është bërë e domosdoshme për të fituar aftësi të reja, por edhe për të përditësuar rregullisht ato që tashmë i kemi.

Kjo quhet edhe "punësueshmëri" dhe këtu është se si të bëheni gjithnjë e më të aftë në punë në hapat 3.

Shkoni më tej se trajnimi i tij fillestar:

Të bëhesh gjithnjë e më kompetent në punë është mbi të gjitha të largohesh nga lidhjet e studimeve të tij.
Kur dikush arrin disa dekada përvojë, mund të jetë e vështirë të theksohet studimi ose trajnimi fillestar.
Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që të stërviteni rregullisht, në mënyrë ideale të gjitha vitet 1 ose 2.

Mos hezitoni të negocioni kurse trajnimi me mbikëqyrësin tuaj ose me këshilltarin tuaj Pôle emploi nëse kërkoni punë.
Gjithashtu mendoni për DIF tuaj (E drejta individuale për trajnim) të cilët mund t'ju ndihmojnë të stërviteni në një sektor që ju pëlqen vërtet.
Vini re se punëdhënësi juaj ka të drejtë të refuzojë aplikimin e parë, por jo të dytën.

Nëse mundëson buxhetin dhe orarin tuaj, gjithashtu mund të filloni një MBA.
Këto kurse të larta janë zakonisht përshpejtues të karrierës që ndërtojnë një rrjet të vërtetë.
Një vlerësim i aftësive mund të jetë një gjë e mirë për të identifikuar atë që dini dhe nuk mund të bëni.

Mësoni të zhvilloni aftësitë tuaja:

Tregu i punës është vazhdimisht në zhvillim dhe ne duhet vazhdimisht të qëndrojmë deri tani dhe madje të tejkalojmë pritjet tona.
Pastaj ju duhet të dini pse aftësitë tuaja do të jenë të dobishme dhe fitimprurëse për organizatën në të cilën punoni ose për të cilën dëshironi të punoni.
Nëse pozicioni që synoni kërkon aftësi të veçanta, mos hezitoni të identifikoni dhe zhvilloni ato në mënyrë që të vendosni shanset në anën tuaj për të marrë vendin e punës.
Mbani në mend se bizneset e sotme dëshirojnë përshtatshmëri.

Krijo një rrjet për të zhvilluar aftësitë tuaja:

Çuditërisht, siç mund të duket, ju gjithashtu duhet të zhvilloni aftësitë tuaja të rrjetëzimit.
Duke qenë i pranishëm në rrjetet sociale, ju do të jeni në gjendje të komunikoni dhe të kontaktoni me njerëz që punojnë në një sektor aktiviteti identik me tuajat.
Shikoni rrjetin tuaj profesional, shkoni në ngjarjet e organizuara nga kompanitë që ju interesojnë dhe diskutoni me bashkëbiseduesit kryesorë pa harruar të kaloni disa karta biznesi.

Shkurtimisht flasim për veten.