Print Friendly, PDF & Email

Vaksinimi në punë do të bëhet i mundur, në kushte të caktuara. Nga e enjtja, 25 shkurt, personat e moshës 50 deri 64 vjeç me bashkë-sëmundje do të jenë në gjendje të kryejnë vaksinën AstraZeneca nga mjeku i tyre që merr pjesë por edhe nga mjeku i tyre i punës. Drejtoria e Përgjithshme e Punës publikoi një protokoll vaksinimi në 16 Shkurt.

Kush mund të vaksinohet?

Fillimisht, vetëm punonjësit e moshës 50 deri 64 vjeç me bashkë sëmundje (sëmundje kardiovaskulare, diabet i paqëndrueshëm, presion i lartë i gjakut, mbipesha, sëmundje kronike të frymëmarrjes, etj.) Do të jenë në gjendje të vaksinohen.

Vaksinimi i bazuar në vullnetarë

Vaksinimi do të bazohet në punën vullnetare të mjekëve të punës dhe punonjësve. Duhet t'u ofrohet punonjësve, "Kush duhet të bëjë një zgjedhje të qartë për t'u vaksinuar nga mjeku i punës, për aq sa këta njerëz gjithashtu mund të zgjedhin të vaksinohen nga mjeku i tyre i pranishëm", specifikon protokollin.

Ashtu si mjekët e përgjithshëm, mjekët vullnetarë të punës janë ftuar, që nga 12 Shkurti, të afrohen

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Marketingu në Youtube - Si të Shitet përmes Youtube