Kryeministri, Jean Castex, ka të ngjarë ta ngrejë këtë temë me sindikatat dhe punëdhënësit gjatë samitit shoqëror të hënën, 15 mars. Matignon planifikon të paguajë krijimin e një pajisjeje të frymëzuar nga bonusi Macron, për përfitimin e të ashtuquajturve punëtorë të "Linja e dytë", zbuloi të enjten Le Parisien et Les Echos.

Bonusi i jashtëzakonshëm i fuqisë blerëse, i njohur si bonus Macron, u vendos në fund të vitit 2018 për të qetësuar zemërimin e "jelekëve të verdhë". Kjo ishte mundësia që iu dha punëdhënësve privatë të paguanin një shumë që nuk i nënshtrohej tatimit mbi të ardhurat dhe e përjashtuar nga kontributet shoqërore për punonjësit, shpërblimi i të cilëve ishte më i vogël se ekuivalenti i trefishit të pagës minimale të rritjes ndër-profesionale (Smic). Në vitin 2019, shuma maksimale mund të arrijë 1 €. Vitin pasues, shuma ishte kufizuar në 000 € në kompani pa një marrëveshje për ndarjen e fitimit, dhe 1 € në kompani të tjera.

Rregullat e pajisjes së re të mundshme duhet të përcaktohen. Informacioni mbi këtë temë mund t'u dërgohet sindikatave dhe punëdhënësve gjatë konferencës së dialogut social të planifikuar për të hënën.

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Vakte vetëm, shporta për të marrë, teleworking… Çfarë parashikohet në protokollin e ri të shëndetit të korporatave