Të punosh si një skuadër nuk mund të improvizosh, të gjithë e ke mënyrën tënde për të parë gjërat dhe kjo është pa numëruar karakterin e secilit.
Kështu që nganjëherë ju duhet të kompozoni në mënyrë që puna në ekip të bëhet produktive dhe e kënaqshme, këtu janë disa këshilla.

Ndarja e detyrave, çelësi i punës së ekipit efektiv:

Mbani mend në shkollë kur duhet të përgatitni një prezantim.
Ju shpesh e keni gjetur veten duke bërë shumicën e punës, apo jo?
E pra në botën e punës është e njëjta gjë.

Nuk është e pazakontë që në një grup vetëm një pjesëmarrës e gjen veten duke bërë punën e të tjerëve.
Kjo mund të jetë për shkak të mungesës së motivimit nga ana e pjesëmarrësve të tjerë ose sepse "kuzhinier" imponon idetë e tij për të gjithë.
Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që më parë të ndahen detyrat për të përcaktuar rolin e secilit.

Të dinë si të dëgjojnë dhe të komunikojnë:

Puna ekipore kërkon shumë respekt, kështu që nëse doni që ajo të funksionojë, do të duhet të mësoni të dëgjoni të tjerët, por edhe të komunikoni.
Nëse diçka nuk ju pëlqen apo ju shqetëson, mos hezitoni të bisedoni me personin në fjalë.
Nuk është më sekrete, a komunikim të mirë dhe dëgjimi i vëmendshëm janë dy elementet që e bëjnë punën të bëhet produktive.

LEXO  Si të integrohet me sukses në një ekip të ri?

Kurrë mos fajësoni një pjesëmarrës tjetër:

Është një reagim që kanë shumë njerëz, kur bëjnë një gabim fajësojnë një nga shokët e skuadrës.
E di atë, nuk ka asgjë më të keqe kur punon si ekip.

Nëse bëni një gabim, supozoni dhe përfitoni nga ajo për të mësuar.
Përveç kësaj, ju do të fitoni respektin e kolegëve tuaj, një pikë e rëndësishme për shmangni punën në një klimë toksike.

Merrni iniciativa pa shtypur të tjerët:

Marrja e iniciativave është një sjellje shumë e perceptuar mirë gjatë punës së ekipit.
Megjithatë, mos shkoni shumë larg, në të cilin rast rrezikon të zemëroheni me bashkëpunëtorët tuaj.
Ju gjithmonë mund të bëni propozime, jepni mendimin tuaj dhe sillni idetë tuaja, por pa bërë shumë, mos u bëni shumë sipërmarrës.

Vlerësimi i punës së të tjerëve

Nëse disa nga pjesëmarrësit nuk investojnë mjaftueshëm në punë, kjo mund të jetë sepse ata nuk ndihen mjaftueshëm të vlerësuar.
Pra, dhe sidomos nëse keni cilësinë e liderit, përpiquni gjithmonë të qëndroni në pozitive, mos hezitoni të jepni drejtime dhe inkurajoni anëtarët e ekipit tuaj.