Në këtë artikull, ne shpjegojmë se si të shkruajmë një email për të justifikuar një vonesë, qoftë vonesa në mëngjes ose vonesa në afatet për kryerjen e punës suaj.

Pse të justifikojmë një vonesë?

Ka disa raste në të cilat do të duhet të justifikoni një vonesë. Kjo mund të jetë sepse jeni vonë për punë për shkak të një ngjarjeje të papritur ose për shkak se keni qenë vonë për punë. Sidoqoftë, është e rëndësishme të justifikoni vonesën tuaj për arsye të vlefshme dhe të kërkoni falje për mbikëqyrësit tuaj.

Të jeni të sigurt, një vonesë nuk mund të jetë një arsye për pushimin nga puna nëse është e izoluar ose e rastit! Sidoqoftë, është akoma e rëndësishme ta justifikoni atë për të treguar besimin tuaj të mirë.

Disa këshilla për të justifikuar një vonesë me email

Kur justifikoni një vonesë Emailju duhet të mbështetni justifikimin tuaj në mënyrë që të jetë i besueshëm, sepse nuk keni mundësinë të bindni me shprehjet e fytyrës.

Para së gjithash, është e rëndësishme të fillosh duke kërkuar falje për vonesën tënde. Nëse vonesa nuk varet nga ju, mbikëqyrësi juaj duhet ta kuptojë atë. Nëse vonesa është e juaja, ju nuk keni nevojë të bëni automatikisht veten, por ju falni veten dhe specifikoni që ju do të bëni të sigurtë që kjo të mos ndodhë përsëri.

Pastaj, për aq sa është e mundur, mbështesni justifikimin tuaj me prova fizike. Nëse jeni vonë për një takim mjekësor (një test gjaku, për shembull), duhet të jeni në gjendje të tregoni një certifikatë mjekësore. Po kështu nëse e keni kthyer një punë me vonesë sepse nuk keni marrë përgjigje nga bashkëbiseduesi juaj më herët: bashkëngjitni një kopje të përgjigjes së vonë në emailin tuaj.

Modeli i emailit për të justifikuar një vonesë

Këtu është një model që duhet ndjekur për të justifikuar një vonesë me email, nëse marrim shembullin e një takimi mjekësor që zgjati më shumë se sa pritej.

Tema: Vonesa për shkak të emërimit mjekësor

Sir / Madam,

Kërkoj falje për të qenë vonë këtë mëngjes.

Kam bërë një takim për një ekzaminim mjekësor rutinë në 8h, i cili zgjati më shumë se sa pritej. Bashkangjitur është certifikata e këtij ekzaminimi.

Unë shpresoj se nuk keni pasur ndonjë problem me mungesën time dhe ju falënderoj për mirëkuptimin tuaj

sinqerisht,

[Nënshkrimi elektronik]

Këtu janë dhjetë modele shtesë për tu përshtatur me situatën tuaj

Email 1: Vonesa për shkak të një fëmije të sëmurë

Përshëndetje [emri i mbikëqyrësit],

Me anë të kësaj kërkoj falje për vonesën time të ...

Fatkeqësisht, kjo vonesë është për shkak të një situate të jashtëzakonshme përtej kontrollit tim, pasi që vogëlushi im u sëmur rëndë. U detyrova ta çoja urgjentisht te mjeku. Unë u përpoqa të bëja më të mirën time për të arritur dhe arrita… orë me vonesë.

I vetëdijshëm për vështirësitë që mund të ketë shkaktuar kjo vonesë, dëshiroj t'ju ofroj faljet e mia të sinqerta. Unë nuk do të hezitoj të arrij shpejt në vonesën e marrë në dosjet aktuale nëse është e nevojshme për të shmangur ndonjë shqetësim.

Ju lutem pranoni, Zonjë / Zotëri, shprehjen e përshëndetjeve të mia.

[Nënshkrimi elektronik]

Email 2: Vonesa e një treni

Përshëndetje [emri i mbikëqyrësit],

Unë marr guximin t'ju shkruaj për t'ju kërkuar falje për vonesën time prej… orësh.

Në të vërtetë, atë ditë, treni im u anulua kur arrita në stacion, pa ndonjë njoftim paraprak një ditë para ose para se të dilja nga shtëpia ime. Vonesa e trenit u shkaktua nga bagazhet në shina, duke mos lejuar trenat të lëviznin për orë.

Ju kërkoj ndjesë thellë për këtë vonesë përtej kontrollit tim. Unë do të bëj atë që është e nevojshme për të kompensuar orët e humbura në mënyrë që të finalizoj dosjet aktuale dhe të shmang penalizimin e të gjithë ekipit në këtë projekt.

Unë qëndroj në dispozicionin tuaj, dhe ju lutem pranoni shprehjen e konsideratës time më të lartë.

Të fala,

[Nënshkrimi elektronik]

Email 3: Vonesa për shkak të bllokimit të trafikut

Përshëndetje [emri i mbikëqyrësit],

Me anë të kësaj dëshiroj të ju kërkoj falje për vonesën në takimin e. e cila do të zhvillohej në… .. orë.

Atë ditë, unë vërtet isha i bllokuar në trafik për… orë për shkak të një aksidenti të rëndë në shiritat e trafikut. Disa korsi u mbyllën për të lejuar kalimin e shërbimeve të urgjencës, gjë që çoi në një ngadalësim të madh të trafikut.

Më vjen keq sinqerisht për këtë vonesë të papritur, do të qëndroj pak më gjatë në zyrë për të kompensuar kohën e humbur dhe për të mbajtur shënim temat e diskutuara gjatë takimit.

Ju falënderoj paraprakisht për mirëkuptimin tuaj dhe ju kërkoj të besoni në shprehjen e respekteve të mia më të mira.

[Nënshkrimi elektronik]

Email 4: Vonesa për shkak të borës

Përshëndetje [emri i mbikëqyrësit],

Po kthehem te ju lidhur me vonesën time në …… e… .. orë.

… /… /…. , kishte rënë borë gjithë natën. Kur u zgjova, të gjitha korsitë e trafikut ishin bërë të pakalueshme për shkak të sasisë së borës dhe mungesës së kripës së rrugëve.

Sidoqoftë, u përpoqa të vija në zyrë me transport publik, por asnjë tren nuk lëvizte, sepse të gjitha shinat ishin të mbuluara me dëborë. Më është dashur të pres deri në… orë para se të marr një tren.

Unë sinqerisht kërkoj falje për këtë ngjarje të paparashikuar, unë do të bëj atë që është e nevojshme për të çuar përpara vonesën në punën time për shkak të kësaj incidenti.

Duke shpresuar se kjo incident nuk ju penalizoi shumë, ju lutemi pranoni shprehjen e përshëndetjeve të mia.

[Nënshkrimi elektronik]

Email 5: Vonesa për shkak të një aksidenti me biçikletë

Përshëndetje [emri i mbikëqyrësit],

Do të doja ta përdorja këtë mesazh për të shpjeguar vonesën që pata këtë mëngjes.

Në fakt, unë bëj cikël për të punuar çdo ditë. Sot, duke marrë rrugën time të zakonshme, një makinë më preu dhe rrezikisht më rrëzoi. Unë kisha një kavilë të përdredhur dhe duhej të shkoja në urgjencë për një trajtim. Kjo shpjegon pse unë duhej të isha larg një pjesë të mirë të mëngjesit, por erdha në punë direkt nga spitali.

Gjithashtu, ju kërkoj falje të sinqerta për këtë vonesë përtej kontrollit tim dhe për shqetësimin e shkaktuar. Unë do të shkoj përpara në vonesën për të shmangur shkaktimin e paragjykimeve për të gjithë ekipin.

Duke mbetur në dispozicionin tuaj,

Të fala,

[Nënshkrimi elektronik]

Email 6: Vonesë prej 45 minutash për shkak të etheve

Përshëndetje [emri i mbikëqyrësit],

Unë do të doja të të kërkoja falje për ty që vonove ..... 45 minuta.

Në të vërtetë kisha ethe natën e… .. Kam marrë një ilaç por në mëngjes kur u zgjova, kisha një dhimbje koke të madhe dhe akoma ndjehesha pak keq. Kam pritur disa minuta më shumë se zakonisht që sëmundja të kalojë para se të vija në punë në kushte të mira.

Kjo shpjegon vonesën time prej 45 minutash për të cilën dua të kërkoj falje sinqerisht. Shpresoj se nuk ju kam shkaktuar ndonjë dëm. Unë do ta lejoj veten të qëndroj pak më vonë këtë mbrëmje për të kompensuar këtë vonesë.

Faleminderit për mirëkuptimin dhe unë jam në dispozicionin tuaj.

[Nënshkrimi elektronik]

Email 7: Vonesa për shkak të prishjes së makinës

Përshëndetje [emri i mbikëqyrësit],

Për shkak të prishjes së makinës sime, unë marr guximin t'ju shkruaj për t'ju paralajmëruar se do të vonohem deri në. minuta / orë këtë mëngjes.

Në të vërtetë, më duhej ta lëshoja në garazh urgjentisht para se të vija për të marrë transportin publik. Shpresoj të arrij në zyrë në maksimum ... orë.

Unë sinqerisht kërkoj falje për shqetësimin dhe do të bëj atë që është e nevojshme për të kompensuar këtë vonesë. Për informacionin tuaj, kam ndërmend t'ju dërgoj skedarin që do të kthehet më së voni sot në orën XNUMX:XNUMX.

Faleminderit për mirëkuptimin tuaj dhe unë mbetem i disponueshëm me telefon dhe email derisa të arrij në zyrë.

Të fala,

[Nënshkrimi elektronik]

Email 8: Vonesa për shkak të një takimi shkollor

Përshëndetje [emri i mbikëqyrësit],

Unë do të doja që përmes këtij mesazhi të shkurtër të kërkoja falje për vonesën time të. orë këtë mëngjes.

Për fat të keq, unë pata një takim urgjent në shkollën e fëmijës tim shumë herët këtë mëngjes. Gjë që zgjati pak më shumë sesa pritej. Takimi i cili do të zhvillohej nga ora 7:30 e mëngjesit deri në ora 8:15 të mëngjesit, përfundimisht përfundoi në. koha Bëra çmos që të shkoja në zyrë sa më shpejt që të ishte e mundur.

Unë kërkoj falje për këtë incident. Unë do të bëj hapat e mi për të kompensuar vonesën në dosjet e ditës, duke shpresuar që të mos e penalizoj ekipin.

Faleminderit per mirekuptimin

Të fala,

[Nënshkrimi elektronik]

Email 9: Vonesa për shkak të thirrjes zgjimit

Përshëndetje [emri i mbikëqyrësit],

Do të doja të kërkoja falje për vonesën time prej… minutash / orë.

Në të vërtetë, atë mëngjes, nuk e dëgjova zilen time dhe më humbi treni që zakonisht marr për të shkuar në punë. Treni tjetër ishte gjysmë ore më vonë, gjë që shpjegon vonesën e gjatë. Sinqerisht kërkoj falje për këtë incident që ka ndodhur për herë të parë në disa vite.

Kam ndërmend të sigurohem që një situatë e tillë të mos ndodhë më në të ardhmen, dhe ta arrij duke qëndruar pak më vonë sot në zyrë.

Me shpresën se nuk ju kam shqetësuar shumë me këtë incident, ju lutem pranoni shprehjen e konsideratës time më të lartë.

[Nënshkrimi elektronik]

Email 10: Vonesa për shkak të një greve

Përshëndetje [emri i mbikëqyrësit],

Po shkruaj për të kërkuar falje për vonesën time të of. … ..

Në të vërtetë, atë ditë u organizua një grevë kombëtare gjatë së cilës transporti publik dhe automobilistët nuk mund të qarkullonin në kushte të zakonshme. Prandaj ishte e pamundur për mua të shkoja në punë me kohë sepse nuk mund të përdorja as makinën time dhe as të merrja transportin publik.

Gjithashtu, më duhej të prisja që situata të kthehej në më shumë ose më pak normale për të marrë trenin tjetër për në.

Unë kërkoj falje për këtë incident përtej kontrollit tim. Unë tashmë ju kam dërguar kontributin tim në projekt. e cila ishte për shkak të sot.

Duke mbetur në dispozicionin tuaj për ta diskutuar atë,

[Nënshkrimi elektronik]

 

LEXO  Raporti: Pikat thelbësore të 4 për të ditur të kenë sukses