Përballimi i një mëngjesi të çrregullt

Ndonjëherë rutinat tona të mëngjesit ndërpriten. Këtë mëngjes, për shembull, fëmija juaj u zgjua me ethe dhe kollë. E pamundur ta dërgosh në shkollë në këtë gjendje! Ju duhet të qëndroni në shtëpi për t'u kujdesur për të. Por si mund ta njoftoni menaxherin tuaj për këtë pengesë?

Një email i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë

Mos u frikësoni, mjafton një mesazh i shkurtër. Filloni me një temë të qartë si "Vonë këtë mëngjes - Fëmijë i sëmurë". Më pas, tregoni faktet kryesore pa u zgjatur shumë. Fëmija juaj ishte shumë i sëmurë dhe ju duhej të qëndronit me të, prandaj dhe vonesa në punë.

Shprehni profesionalizmin tuaj

Specifikoni se kjo situatë është e jashtëzakonshme. Sigurojeni menaxherin tuaj se jeni të përkushtuar për të parandaluar që kjo të ndodhë përsëri. Toni juaj duhet të jetë i fortë, por i sjellshëm. Apeloni menaxherit tuaj për mirëkuptim, duke pohuar prioritetet tuaja familjare.

Shembull me email


Tema: Sot vonë në mëngjes – Fëmijë i sëmurë

Përshëndetje zoti Durand,

Sot në mëngjes vajza ime Lina ishte shumë e sëmurë me temperaturë të lartë dhe kollë të vazhdueshme. Më duhej të qëndroja në shtëpi për t'u kujdesur për të, ndërsa prisja një zgjidhje për kujdesin e fëmijëve.

Kjo ngjarje e paparashikuar jashtë kontrollit tim shpjegon ardhjen time me vonesë. Unë marr përsipër të marr hapa për të parandaluar që kjo situatë të më ndërpresë përsëri punën.

Jam i bindur se e kuptoni këtë ngjarje të forcës madhore.

Të fala,

Pierre Lefebvre

Nënshkrimi me email

Komunikimi i qartë dhe profesional lejon që këto ngjarje familjare të menaxhohen mirë. Menaxheri juaj do të vlerësojë sinqeritetin tuaj gjatë matjes së angazhimit tuaj profesional.